Računalništvo, telefonija
05.05.2011 16:25

Deli z drugimi:

Share

SAP s trajnostnim razvojem prihranil več kot 170 milijonov evrov

Družba SAP je objavila sveže četrtletno poročilo o trajnostnem razvoju. Od leta 2008 do danes je družba SAP z vrsto pristopov in različnimi iniciativami po trajnostnem razvoju poslovanja prihranila več kot 170 milijonov evrov. V poročilu družba objavlja tudi izpuste toplogrednih plinov, ki so v prvem letošnjem četrtletju dosegli 111 tisoč ton, kar je 6 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lanskega leta.
SAP s trajnostnim razvojem prihranil več kot 170 milijonov evrov
SAP s trajnostnim razvojem prihranil več kot 170 milijonov evrov

V zadnjih štirih letih je družba SAP uvedla veliko rešitev in poslovnih procesov, s katerimi skrbi za nižanje porabe energije in okolju škodljivih snovi. Od leta 2008 do danes je na račun trajnostnega razvoja poslovanja družba prihranila več kot 170 milijonov evrov v primerjavi s »poslovanjem po starem«. SAP za merjenje, poročanje in omejevanje ogljičnega odtisa uporablja lastno programsko opremo, ki spremlja vsa področja poslovanja: od naložb, energetskih projektov, sprememb v poslovanju, uporabe obnovljivih energetskih virov do zaposlenih in načinov, kako ti pridejo na delovno mesto.

Poročilo družbe SAP razkriva, da so toplogredni izpusti v prvem četrtletju 2011 zrasli za 6 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2010. Petodstotni porast je prispevalo povečano število zaposlenih, za dodatno odstotno točko pa so vrednost emisij dvignila številna potovanja z letalskimi prevozniki. SAP je v zadnjem obravnavanem četrtletju poskrbel tudi za številna znižanja izpustov, samo na področju ogrevanja stavb so dosegli 24-odstotne prihranke glede na lansko obdobje. Kljub manjšemu povečanju emisij CO2 družba SAP ostaja pri prvotnem načrtu, po katerem naj bi v ozračje v letu 2011 izpustila 465 tisoč ton toplogrednih plinov (številka ne vsebuje družbe Sybase).

“SAP nadaljuje s svojimi prizadevanji za trajnostni razvoj poslovanja. Z novo programsko opremo strankam omogočamo boljše poslovanje in tako vstopamo na nova tržišča. Obenem je tudi naše lastno poslovanje bolj stroškovno učinkovito, zaposleni pa bolj motivirani. Ponosen sem, da v tem primeru vsi pridobijo, stranke in uporabniki, okolje in družba SAP,” je povedal direktor oddelka za trajnostni razvoj v družbi SAP Peter Graf.

Poročilo o trajnostnem razvoju družbe SAP je na voljo na povezavi www.sapsustainabilityreport.com, dodatne informacije o tovrstnih rešitvah pa najdete na povezavi sustainability.news-sap.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ecetera d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku