Računalništvo, telefonija
22.07.2008 08:30
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SAOP srednjim šolam podaril licence za miniMAX

SAOP je z 62 učnimi podjetji sklenil sporazum glede brezplačne uporabe vodilnega spletnega informacijskega sistema miniMAX v učne namene. Skupno bo miniMAX v šolskem letu 2008/2009 pri pouku uporabljalo 65 učiteljev in 2.122 učencev v srednjih šolah, ljudskih univerzah in zasebnih visokih šolah. V srednjih šolah bodo ta spletni informacijski sistem uporabljali dijaki 3. in 4. letnikov pri predmetu Računovodstvo in laboratorijskih vajah, na visokih šolah pa pri predmetu Računovodstvo. Vrednost licenc za miniMAX, ki jih je SAOP odstopil učnim podjetjem, znaša 789.200 evrov letno.

Spletni informacijski sistem miniMAX je zelo priročen za uporabo v učnih podjetjih, saj ga ni potrebno nameščati na računalnike, poleg tega pa je vedno usklajen s trenutno veljavno gospodarsko in davčno zakonodajo. Kot enovit sistem združuje številne funkcionalnosti, ki učencem pomagajo odkrivati zmožnosti sodobnih informacijskih tehnologij: poleg operativnih zmožnosti še ustvarjanje in obvladovanje elektronske dokumentacije ter uporabo različnih elektronskih virov znanja in informacij.

V šolskem letu 2007/08 so uporabljali program miniMAX v 8 učnih podjetjih, med njimi tudi v Ekonomski šoli Kranj, Srednje poklicne in strokovne šole.

Na kranjski Ekonomski šoli so uporabljali miniMAX za vnašanje prejetih računov za material, osnovna sredstva in trgovsko blago, vodenje zalog trgovskega blaga, izdajanje računov strankam, izdelavo plačilnih nalogov v obliki TKDIS datotek, izračunavanje plač zaposlenih v učnih podjetjih ter obračunavanje amortizacije osnovnih sredstev.


Prijavi napako v članku