Trdi diski
20.08.2010 11:46
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung z najmanjšim pogonom Solid State

Samsung z najmanjšim pogonom Solid State
Samsung z najmanjšim pogonom Solid State

Medtem ko klasični trdi diski še vedno prednjačijo v kapaciteti, se pogoni Solid State lahko pobahajo predvsem s hitrostjo prenosa in shranjevanja podatkov ter omejenimi dimenzijami. Med njimi je pred kratkim lovoriko najkompaktnejšega pogona Solid State prevzel novi izdelek podjetja Samsung, saj meri le 16 x 20 x 1,85 milimetrov in tehta manj kot en gram.

Kljub kompaktnosti je novinec kos celo nekoliko zahtevnejšim nalogam, saj zagotavlja branje podatkov s hitrostjo do 160 megabajtov na sekundo. Hitrost zapisa prav tako ni od muh, saj znaša do 100 megabajtov na sekundo. Za shranjevanje podatkov je na voljo do 64 gigabajtov prostora.

Najkompaktnejši pogon Solid State podjetja Samsung je odporen na padce in udarce, tresljaje, visoke temperaturne spremembe ter pri delovanju porabi zanemarljivo količino električne energije. Zato ne preseneča, da ga bo računalniški gigant namenil prenosnim napravam, kot so žepni in tablični računalniki, kompaktni prenosniki ter pametni mobilni telefoni. Po vsej verjetnosti ga bomo ugledali celo na osnovnih ploščah višjega cenovnega razreda.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku