Računalništvo, telefonija
20.10.2018 06:12
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung stavi na samovozeče avtomobile

Procesorji za avtomobile Samsung Exynos Auto obetajo veliko!
Procesorji za avtomobile Samsung Exynos Auto obetajo veliko!

Ključna zamisel avtonomne vožnje je predvsem ta, da bodo vozila na neki točki sposobna popolnoma samostojne vožnje, kar pomeni brez kakršnekoli intervencije človeka. Ker pa to brez podpore naprednih računalniških sistemov seveda ne bo možno, je podjetje Samsung na tem področju začutilo odlično poslovno priložnost. Njegovi inženirji so namreč izdelali prvi procesor družine Exynos, ki je namenjen samovozečim avtomobilom (Exynos Auto). To dejansko pomeni, da družina Samsungovih procesorjev Exynos ni več namenjena zgolj mobilnim napravam in občasno tudi pametnim ročnim uram.

Inženirji podjetja Samsung so za avtonomna vozila pripravili tri različne procesorje družine Exynos Auto. Procesor Exynos Auto A bo poskrbel za asistenco pri vožnji, Exynos Auto V bo skrbel za posredovanje uporabnih informacij, procesor Exynos Auto T pa bo skrbel za telemetrijo. Južnokorejski gigant je za ta namen izdelal tudi tri namenske senzorje za kamere samovozečih avtomobilov. Ločljivost slikovnih točk znaša od 960p pa vse do 4K, pri čemer bo slednji senzor namenjen za najzahtevnejše naloge, ker je visoka ločljivost ključna za samodejno vožnjo po zahtevnih terenih.

Novi procesorji podjetja Samsung za avtomobile so seveda dovolj zmogljivi, da brez težav opravijo z ogromno količino podatkov, ki jih bodo prejeli s strani senzorjev in drugih tipal, ki so ključna za delovanje avtonomnih avtomobilov. Podjetje Samsung je v procesorje vgradilo še številne druge varnostne tehnologije, ki bodo poskrbele za to, da bo delovanje sistema v vsakem trenutku stabilno. V prihodnje pa si lahko obetamo še več tovrstne tehnologije s strani podjetja Samsung.


Prijavi napako v članku