Telefoni
24.08.2013 11:00
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung SM-Z9005: Prvi mobilnik z operacijskim sistemom Tizen!

Operacijski sistem Tizen ima vse možnosti, da v prihodnosti na mobinikih Samsung nadomesti priljubljeni Android.
Operacijski sistem Tizen ima vse možnosti, da v prihodnosti na mobinikih Samsung nadomesti priljubljeni Android.

Na svetovnem spletu so se pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung že jeseni ponudilo v prodajo prvi pametni mobilni telefon, ki bo temeljil na osnovi mobilnega operacijskega sistema Tizen. Odprtokodni operacijski sistem južnokorejskega giganta je dejansko nastal kot »nadomestek« za Android, saj je Google že večkrat nakazal, da se bo v bližnji prihodnosti bolj kot ne posvečal le izdelkom podjetja Motorola. Vsaj glede na doslej objavljene videoposnetke novosti so mnogi prepričani, da ima operacijski sistem Tizen vse možnosti, da v nekaj letih uspe.

Prvi pametni mobilni telefon Samsung opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Tizen naj bi bil opremljen s prodajno oznako SM-Z9005. Čeprav južnokorejski gigant še vedno skrbno varuje strojne lastnosti novosti, bo ta po vsej verjetnosti opremljena z zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 2-jedrnim procesorjem Krait in gigabajtom sistemskega pomnilnika. Za hitro brezžično povezovanje v splet bo na voljo modem s podporo omrežju 4G/LTE.

Če bo povpraševanje po cenovno relativno ugodnem pametnem mobilnem telefonu SM-Z9005 dovolj visoko, bi lahko podjetje Samsung še pred koncem leta ponudilo v prodajo mobilnik višjega cenovnega razreda. Ta naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal kar 8-jedrni procesor Exynos 5 Octa.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku