Telefoni
06.12.2013 08:51
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung patentiral dvostranski zaslon na dotik

Podjetje Samsung je vložilo zahtevo in pridobilo patent za prozorni zaslon na dotik, ki ga je mogoče upravljati na sprednji in hrbtni strani. Novinec naj bi omogočal izdelavo oblikovno nadvse zanimivih naprav in uporabo naprednih možnosti, kot je npr. prikaz skritih slik in menijev.
Dvostranski zaslon na dotik je vsestransko uporaben za programe in igre.
Dvostranski zaslon na dotik je vsestransko uporaben za programe in igre.

Zasloni na dotik so prodrli že v vsako poro našega življenja. Najdemo jih na tabličnih računalnikih, kompaktnih prenosnikih, pametnih mobilnih telefonih, večpredstavnostnih napravah, televizorjih, avtomobilskih računalnikih in še bi lahko naštevali. Ker uporabnike vse bolj navdušujejo tudi prozorni zasloni, so se pri podjetju Samsung odločili, da »spojijo« in patentirajo dve na videz povsem nezdružljivi tehnologiji.

Inženirji podjetja Samsung so patentirali prozorni zaslon, ki je hkrati tudi občutljiv na dotik – tako na sprednji kot tudi na hrbtni strani. To dejansko pomeni, da lahko z mobilnim operacijskim sistemom in mobilnimi aplikacijami upravljamo na sprednji in hrbtni strani zaslona, občutljivega na dotik. Novinec naj bi omogočal izdelavo oblikovno nadvse zanimivih naprav in naj bi bil izjemno uporaben za opravljanje vsakodnevnih opravil, saj naj bi bilo z njegovo pomočjo mogoče prikazati celo skrite slike in menije.

Preden bo novi, dvostranski zaslon podjetja Samsung lahko prišel na trg, bodo morali inženirji južnokorejskega giganta razrešiti še nekaj tehničnih »izzivov«. Med njimi izstopata predvsem vidnost vsebine na zaslonu in barvna globina. Upajmo, da jim bo to uspelo in bodo dvostranski zasloni na dotik kmalu postali del našega vsakdana.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku