Računalništvo, telefonija
20.09.2018 12:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung obljublja korenite spremembe za novi Galaxy S10

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10 si lahko obetamo veliko!
Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10 si lahko obetamo veliko!

Mnogi poznavalci razmer na trgu mobilne telefonije so prepričani, da je podjetje Samsung s pripravo pametnih mobilnih telefonov Galaxy S9 in Galaxy S9+ zadel v polno. Gre za vrhunska telefona, ki se brez težav kosata s konkurenčnim telefoni podjetja Apple. Medtem ko naj bi podjetje Samsung do konca letošnjega leta razkrilo prvi upogljiv pametni mobilni telefon, bo v naslednjem letu prišla na vrsto povsem nova generacija telefonov družine S.

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10 si lahko obetamo veliko, saj je Samsungov direktor oddelka za mobilno telefonijo napovedal velike spremembe pri pripravi novosti. Čeprav možakar novinarjem ni želel razkriti podrobnejših načrtov o novincu, so mnogi poznavalci prepričani, da bodo pri podjetju Samsung poskrbeli za presenečenje. Tu se bo morda pojavila reža na vrhnjem delu zaslona, bralnik prstnih odtisov bi lahko bil vgrajen pod steklo zaslona, sprednja kamera bi lahko bila skrita v notranjosti ohišja ali pa novost, ki je doslej še nismo videli na trgu pametnih mobilnih telefonov, kar bi južnokorejskemu gigantu nedvomno prineslo veliko.

Po strojni plati pa lahko pričakujemo, da bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 precej močnejši v primerjavi s predhodnikom. Ta bo po vsej verjetnosti opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 855, s šestimi oziroma osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, večjo količino pomnilnika za shranjevanje podatkov in seveda boljšimi digitalnimi fotoaparati. Novost bi lahko bila na voljo v treh različicah s tremi različnimi velikostmi zaslona in lastnostmi fotoaparatov, najzmogljivejši model pa bi lahko razpolagal s kar tremi digitalnimi fotoaparati.

Podjetje Samsung bo pametni mobilni telefon Galaxy S10 po vsej verjetnosti predstavilo že na začetku naslednjega leta. Novosti bi lahko namreč ugledali že v okviru konference Mobile World Congress, ki bo februarja potekala v Barceloni, saj je to odlično mesto za take najave.


Prijavi napako v članku