Televizorji
21.08.2014 19:53

Deli z drugimi:

Share

Samsung na sejmu IFA 2014 z umetniško instalacijo Miguela Chevaliera

Osupljiva instalacija iz Samsungovih ukrivljenih televizorjev svetovno znanega digitalnega umetnika je preplet umetnosti in tehnologije.
Samsung na sejmu IFA 2014 z umetniško instalacijo Miguela Chevaliera
Samsung na sejmu IFA 2014 z umetniško instalacijo Miguela Chevaliera

Družba Samsung Electronics je danes napovedala sodelovanje s svetovno priznanim umetnikom Miguelom Chevalierem. Ta bo v Samsungovem razstavnem prostoru na sejmu IFA 2014 v Berlinu od 5. do 10. septembra iz Samsungovih ukrivljenih televizorjev ustvaril umetniško instalacijo »Origin of the Curve« (ang., Izvor ukrivljenosti), ki predstavlja nov pristop h kreativnemu oglaševanju. Na sejmu bodo predstavili tudi nadgrajen Skype za sprejemnike Smart TV.

Francoski umetnik Miguel Chevalier slovi kot en od pionirjev digitalne umetnosti, saj v svoje stvaritve že od leta 1978 vpeljuje računalniško tehnologijo. Sodeloval je tudi pri ogromnih projekcijskih razstavah na javnih površinah, v muzejih in središčih sodobne umetnosti v večjih mestih po Evropi, Aziji, ZDA in Južni Ameriki.

Njegovo Samsungovo instalacijo na IFA 2014 sestavlja več prekrivajočih se lokov z nameščenimi Samsungovimi televizorji z ukrivljenim zaslonom, na katerih se bodo predvajali prizori navidezne resničnosti v koreografiranih prehodih. Posebno čutno izkušnjo, ki jo bo spremljala generativna glasba skladatelja Jacopa Babonija Schilingija, nadgrajujejo infrardeči senzorji, ki bodo obiskovalcem Samsungovega razstavnega prostora omogočili, da na ukrivljenih zaslonih ustvarijo lastne prelivajoče se barvne vzorce v izjemni ultra visoki ločljivosti.

»Pri delu z digitalnimi podobami je za uspešno izvedbo mojih kreacij ključnega pomena vrhunska kakovost slikovnega prikaza,« je pojasnil Miguel Chevalier. »Novi Samsungovi televizorji z ukrivljenim zaslonom so se popolnoma stopili z mojo instalacijo, saj poleg najboljše ločljivosti in barvnih zmogljivosti zaradi elegantne ukrivljenosti zaslonov gledalce kar obdajo in posrkajo vase.«

»Sodelovanje s priznanim umetnikom g. Miguelom Chevalierem nas bo zaradi te tankočutne združitve umetnosti in tehnologije še bolj zbližalo z našimi kupci,« je povedal Yoonjung Lee, podpredsednik sektorja Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics.

Na največjem evropskem sejmu potrošniške elektronike IFA 2014 bo Samsung predstavil še nadgrajeno aplikacijo Skype, ki bo na voljo na televizorjih Smart TV. Skype je bila ena prvih aplikacij za Smart TV, v novi različici pa zdaj omogoča tudi skupinske video klice v polni visoki ločljivosti na velikem zaslonu letošnjih Samsungovih modelov z vgrajeno kamero.

Skype za Smart TV bo izšel v času sejma IFA 2014 in bo na voljo za brezplačen prenos po vsem svetu v storitvi Games Panel na Samsungovih televizorjih Smart TV.


Prijavi napako v članku