Televizorji
25.12.2012 16:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung na CES 2013 z 2,8-metrskim televizorjem UtraHD

Podjetje Samsung bo na januarski računalniški sejem CES 2013 pripeljalo največji televizor OLED na svetu, ki se bo za nameček lahko pobahal še z ločljivostjo Ultra HD. Za televizor s 110-palčno (280-centimetrsko) diagonalo naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti več kot 40 tisoč evrov.
Ponujeno ločljivost največjega televizor OLED podjetja Samsung bodo lahko lastniki le s težka izkoristili!
Ponujeno ločljivost največjega televizor OLED podjetja Samsung bodo lahko lastniki le s težka izkoristili!

Podjetje Samsung ni le številka ena le med proizvajalci mobilnih telefonov, ampak tudi med proizvajalci televizorjev, saj obvladuje kar četrtino svetovnega trga. Južnokorejski gospodarski velikan bo na januarskem računalniškem sejmu CES 2013 za nameček še dokazal, da lahko izdela največji televizor OLED na svetu, ki se za nameček lahko pobaha še z ločljivostjo Ultra HD.

Novi televizor OLED podjetja Samsung bo za prikazovanje slik namreč uporabljal matriko s 110-palčno (280-centimetrsko) diagonalo, ki bo za kar 26-palcev (67-centimetrov) večja od tiste, s katero je opremljen trenutno največji OLED televizor Ultra HD na trgu – 84LM960V podjetja LG Electronics. Lastniki novinca bodo ponujeno ločljivost lahko le s težka izkoristili, saj ta znaša kar zavidljivih 7.680 X 4.320 slikovnih točk.

Podjetje Samsung maloprodajne cene največjega televizorja OLED z ločljivostjo Ultra HD še ni razkril. Glede na to, da je treba za trenutno enega največjih televizorjev OLED z ločljivostjo Ultra HD odšteti več kot 27 tisoč evrov, bo za Samsung za novost zagotovo zahteval okoli 40 tisoč evrov.


Prijavi napako v članku