Telefoni
24.11.2015 06:20

Deli z drugimi:

Share

Samsung kmalu s prenovljenima mobilnikoma Galaxy A3 in Galaxy A5

Prenovljena mobilnika Galaxy A3 in Galaxy A5 naj bi bila naprodaj še pred koncem letošnjega leta.
Prenovljena mobilnika Galaxy A3 in Galaxy A5 naj bi bila naprodaj še pred koncem letošnjega leta.

Podjetje Samsung naj bi z evropskega trga kmalu umaknil vse mobilnike, katerih maloprodajna cena je nižja od 250 evrov. Južnokorejski gigant bo mobilnike nižjega cenovnega razreda prodajal izključno v državah v razvoju, medtem ko bodo evropskim kupcem na voljo le dražji modeli. Zaradi tega ne preseneča, da naj bi podjetje Samsung kmalu ponudilo v prodajo prenovljena mobilnika Galaxy A3 in Galaxy A5.

Iz doslej znanih podatkov je razvidno, da naj bi bil prenovljeni pametni mobilni telefon Galaxy A3 opremljen s 4,7-palčnim (11,9-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, štirijedrnim procesorjem Exynos 7580 frekvence 1,5 gigahercev in vgrajeno grafično kartico Mali-T720. Tu bomo našli še 1,5 gigabajtov sistemskega pomnilnika, 16 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa bo poskrbljeno z baterijo zmogljivosti 2.300 miliamper ur.

Zmogljivejši pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A5 pa bo opremljen s 5,2-palčnim (13,2-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti, osemjedrnim procesorjem frekvence 1,6 gigahercev in vgrajeno grafično kartico Mali-T720. Preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora, digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa bo poskrbljeno z baterijo zmogljivosti 2.900 miliamper ur. Tako mobilnik Samsung Galaxy A3 kot Galaxy A5 bosta razpolagala še z operacijskim sistemom Android 5.1.1 in podporo za tehnologijo NFC.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku