Računalništvo, telefonija
28.10.2013 06:04

Deli z drugimi:

Share

Samsung in LG osumljena goljufije z električno energijo

Južnokorejski ponudnik električne energije Korea Electric Power Corporation je podjetju Samsung in LG obtožil zaradi domnevnega goljufanja pri plačevanju položnic za elektriko. Podjetji naj bi stroške električne energije za pisarne in športne objekte prikazovali kot stroške proizvodnega obrata.
Tudi velika podjetja očitno niso dovolj bogata, da bi električno energijo kupovala po rednih cenah!
Tudi velika podjetja očitno niso dovolj bogata, da bi električno energijo kupovala po rednih cenah!

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics je v tretjem četrtletju ustvaril za kar preračunanih 5,6 milijard evrov čistega dobička, podjetje LG Electronics pa za preračunanih 75 milijonov evrov. Kot vse kaže sta si podjetji do dobička pomagali tudi z goljufijo, saj ju je južnokorejski ponudnik električne energije Korea Electric Power Corporation obtožil zaradi domnevnega goljufanja pri plačevanju položnic za elektriko. Južnokorejska giganta naj bi si na ta račun nagrabila zajeten kup denarja.

Podjetji Samsung in LG naj bi južnokorejskega ponudnika električne energije Korea Electric Power Corporation goljufala na način, da naj bi stroške električne energije za pisarne in športne objekte prikazovala kot da bi tu šlo za stroške povezane s proizvodnim obratom. Cena električne energije za tovarne in proizvodnje obrate je namreč občutno cenejša od tiste, ki je namenjena za domove, pisarne, športne objekte in podobno. Če bosta južnokorejska giganta spoznana za kriva, bosta morala globoko seči v žep, saj bosta morala plačati dvojne stroške nepravilno plačane električne energije.


Prijavi napako v članku