Računalništvo, telefonija
14.10.2015 07:49

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S7 bo kopiral novi iPhone 6S!

Samsung Galaxy S7 naj bi v marsičem posnemal novi iPhone 6S!
Samsung Galaxy S7 naj bi v marsičem posnemal novi iPhone 6S!

Pri podjetju Apple so najnovejša pametna mobilna telefona iPhone 6S in iPhone 6S Plus opremili z zaslonom z nadvse zanimivo tehnologijo. Tu seveda govorimo o tehnologiji »3D touch«, ki dejansko omogoča, da na dotik občutljiv zaslon prepozna tudi, kako močno uporabnik pritiska nanj in temu ustrezno prilagodi delovanje mobilnika. Zahvaljujoč tehnologiji »3D touch« lahko pametni mobilni telefon iPhone 6S uporabljamo celo v vlogi tehtnice.

Ker se je tehnologija »3D touch« med uporabniki zelo priljubljena med uporabniki Applovih mobilnikov iPhone 6S in iPhone 6S Plus ne preseneča, da se je zanjo ogrelo tudi konkurenčno podjetje Samsung. Zanesenjaki spletne strani Phone Arena namreč zatrjujejo, da bo novi mobilnik južnokorejskega giganta Galaxy S7 opremil z naprednim zaslonom, ki bo prav tako zmožen »meriti« pritisk na dotik. Tu bo dejansko šlo za zaslon z napredno tehnologijo ClearForce, ki ga je po naročilu za podjetje Samsung razvilo podjetje Synaptics.

Samsung bo pametni mobilni telefon Galaxy S7 ponudil v prodajo v prvi četrtini naslednjega leta. Oblikovno večjih sprememb v primerjavi z zdajšnjim modelom ni za pričakovati. Novi Galaxy S7 naj bi tako prevzel glavne sestavne od trenutnega Glaaxy S6. Steklo in aluminij bosta tako še naprej prestavljala glavna sestavna dela pametnega telefona. Napredek je pričakovan pri specifikacijah. Omenja se 4GB sistemskega pomnilnika z osem jedrnim procesorjem. Na hrbtni strani naj bi se nahajala kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, medtem ko bo za tako imenovane selfije na voljo spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk.


Prijavi napako v članku