Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
11.04.2024 10:09
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Electronics je že 18 let zapored na vrhu svetovnega televizijskega trga

Podjetje Samsung Electronics je znova dokazalo svojo prevlado na svetovnem trgu televizorjev in tako že 18 let ohranja vodilno mesto v tej panogi.

Podjetje za tržne raziskave Omdia je sporočilo, da je Samsung v preteklem letu dosegel 30,1-odstotni delež na svetovnem trgu televizorjev, kar pomeni, da od leta 2006 zaseda prvo mesto v panogi. Ta uspeh je v veliki meri posledica strateške osredotočenosti podjetja na kategorijo premium televizorjev in televizorjev z velikimi zasloni, kjer prevladujejo vrhunski modeli QLED in OLED.

Linija televizorjev Samsung QLED, vključno z najnovejšimi modeli Neo QLED, je vse od svoje predstavitve leta 2017 presegla skupno prodajo 40 milijonov izdelkov. Samo v letu 2023 je bilo prodanih 8,31 milijonov televizorjev QLED.

Glede na poročilo, se je podjetje Samsung uveljavilo kot vodilni ponudnik na področju televizorjev višjega cenovnega razreda, še posebej televizorjev z diagonalo nad 189 centimetrov (75 palcev) in ceno nad 2500 dolarjev. Podjetje je zabeležilo impresiven 60,5-odstotni tržni delež pri prodaji televizorjev s ceno nad 2500 dolarjev, hkrati pa ohranja vodilni položaj s 33,9-odstotnim deležem prodaje televizorjev z diagonalo nad 189 centimetrov (75 palcev). Poleg tega so televizorji z diagonalo nad 228 centimetrov (90 palcev) zaradi uspešne prodaje modelov z diagonalo 249 cm (98 palcev) ohranili vodilni položaj s 30,4-odstotnim tržnim deležem.

Samsung je na podlagi uspeha na trgu zelo velikih in visokokakovostnih televizorjev dosegel pomemben napredek tudi na področju OLED. Leta 2023 je bilo prodanih 1,01 milijona televizorjev Samsung OLED, kar pomeni 22,7-odstotni tržni delež. Z razširjeno ponudbo OLED v letu 2024 se bo tržni delež podjetja Samsung v sektorju OLED po napovedih leta 2024 še povečal.

»Ponosni smo, da smo že 18 let zapored prepoznani kot vodilni na svetovnem trgu televizorjev, kar dokazuje trajno zvestobo in zaupanje naših strank podjetju Samsung,« je izjavil SW Yong, predsednik in vodja oddelka za vizualne zaslone pri podjetju Samsung Electronics. »Zavezujemo se k nadaljnjemu napredku v panogi, ki presega izjemno kakovost slike in ponuja bolj smiselne in dragocene izkušnje.«

Na sejmu CES 2024 je podjetje Samsung Electronics predstavilo prelomni procesor NQ8 AI Gen3, ki napoveduje začetek dobe zaslonov z umetno inteligenco. Napredek na področju najsodobnejših čipov in zmogljivosti bo na novo opredelil trg pametnih televizorjev, saj bo vključeval uporabo umetne inteligence, ki jo poganja operacijski sistem Tizen, in tako vzpostavil zaslone z umetno inteligenco kot središče inovacij na področju pametnega doma.

Leto 2024 bo za Samsung še eno leto pomembnih inovacij. Z naprednimi procesorji in vrhunskimi funkcijami umetne inteligence je Samsung na dobri poti, da še bolj spremeni domačo zabavo in postavi nova merila v panogi televizorjev.

Za več informacij obiščite spletno stran Samsung.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več