Telefoni
09.10.2012 09:29

Deli z drugimi:

Share

Samsung briše meje med mobilniki in računalniki

Z mobilniki bomo kmalu lahko počeli vse, kar danes počnemo z osebnimi in prenosnimi računalniki!
Z mobilniki bomo kmalu lahko počeli vse, kar danes počnemo z osebnimi in prenosnimi računalniki!

Mobilne naprave, predvsem pa tablični računalniki in pametni mobilni telefoni, so postale nepogrešljiv del našega življenja. Te lahko namreč uporabljamo tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot za preživljanje prostega časa.
Podjetje Samsung celo verjame, da bodo mobilne naprave že v bližnjih prihodnosti lahko iz trga izpodrinile tako osebne kot prenosne računalnike. Na to nakazuje tudi nov pametni mobilnik, ki ga potihem razvija računalniški gigant.

Ker bo moral pametni mobilni telefon »prevzeti« naloge osebnih in prenosnih računalnikov, so se inženirji podjetja Samsung odločili, da bodo novi model opremili z večjo količino pomnilnika. Novinec bo za shranjevanje vmesnih izračunov tako imel na voljo kar tri gigabajte sistemskega pomnilnika. To potrjujejo fotografije novega Samsungovega mobilnika, ki so pred kratkim priromale na svetovni splet.

Čeprav je na prototipu mobilnika »prilepljena« oznaka »3Gb« (okrajšava za tri gigabite), so viri znotraj Samsunga že potrdili, da gre dejansko za »3GB« oziroma tri gigabajte. Uporaba večje količine pomnilnika bo proizvajalcem programske opreme omogočila pripravo tako grafično kot funkcionalno zahtevnejših izdelkov. Če k temu dodamo še moč štirijedrnih mobilnih procesorjev, vidimo, da imajo mobilne naprave vse možnosti, da iz trga izpodrinejo osebne in prenosne računalnike. Po ocenah mnogih strokovnjakov naj bi bile prve »žrtve« mobilnih naprav prenosniki.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku