Računalništvo, telefonija
28.02.2011 11:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samouničujoča elektronska sporočila?

Samouničujoča elektronska sporočila bi precej »olajšala« naš elektronski poštni predal.
Samouničujoča elektronska sporočila bi precej »olajšala« naš elektronski poštni predal.

Pred kratkim smo vam predstavili delovanje nadvse zanimive programske opreme TigerText. Njena glavna funkcionalnost je samodejno brisanje prebranih kratkih sporočil SMS. Uporabnik lahko tu sam nastavi časovno komponento, kdaj se bodo sporočila samodejno izbrisala iz pomnilnika mobilnega telefona. Tu lahko nastavimo čas brisanja od ene minute naprej. Morda se nam v bližnji prihodnosti funkcionalnost samodejnega brisanja obeta še za običajna elektronska sporočila.

Joshua Baer, izvršilni direktor podjetja OtherInBox, je namreč na konferenci Inbox Love izrazil željo, da bi se oblikoval nov standard za e-pošto. Ta bi prinesel novo polje, ki bi določalo veljavnost elektronskega sporočila. Po preteku časovne komponente bi se e-sporočilo samodejno izbrisalo iz elektronskega predala. To naj bi pripomoglo tako k večji preglednosti elektronskega predala kot brisanju bolj ali manj “spornih” e-sporočil.

Joshua Baer je prepričan, da bi bila samouničujoča elektronska sporočila pisana na kožo predvsem podjetjem. Ta namreč pogosto pošiljajo reklamna e-sporočila z vsebino, ki je časovno omejena (na primer za valentinovo, novoletne praznike, obletnice in podobno). Če bodo velika podjetja pričela uporabljati samouničujoča elektronska sporočila pri svojem poslovanju, bi ta lahko v bližnji prihodnosti postala celo standard. Na ta način bi ta funkcionalnost postala dostopna tudi navadnim smrtnikom.


Prijavi napako v članku