Triki in nasveti
18.03.2010 11:19
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S spletnim brskalnikom Mozilla Firefox nad nevarne skripte

Nevarnostim skriptnih kod se najlaže izognemo tako, da skriptne kode sploh ne omogočimo!
Nevarnostim skriptnih kod se najlaže izognemo tako, da skriptne kode sploh ne omogočimo!

Spletni brskalnik

– ne glede na to, kako dober je – je zaradi še vedno burnega razvoja interneta ranljiv na številne spletne grožnje. Ker pa nepridipravi poskušajo okužiti računalniški sistem predvsem z uporabo zlonamernih skript, vam za spletni brskalnik Mozilla Firefox priporočamo uporabo dodatka NoScript.

Brezplačen dodatek NoScript onemogoča dostop do aktivnih vsebin, pri čemer lahko za določena spletna mesta omejitev odstranimo na sila preprost način. Za to zadošča, da v spodnji vrstici brskalnika Mozilla Firefox kliknemo na ikono NoScript in izberemo želeno aktivno vsebino. Na voljo imamo možnost, da aktivnim vsebinam vedno (Allow) ali pa samo začasno (Temporary Allow) zaupamo.

Programski dodatek NoScript podpira tudi nekatere zanimive nastavitve, med drugim uporabo odložišča, ki je po privzetih nastavitvah Firefoxa omejena. Z dodatkom lahko omejimo tudi izvajanje kode v javi in dodatkov Flash ter še nekatere varnostne zmožnosti. Programski dodatek NoScript za spletni brskalnik Mozilla Firefox je brezplačno na voljo na strani http://noscript.net/.


Prijavi napako v članku