Računalništvo, telefonija
21.04.2013 05:58

Deli z drugimi:

Share

S kolesom do 160 kilometrov na uro

Podjetje Tom Donhou je s pripravo nadvse zanimivega izdelka dokazalo, da lahko s kolesi dosegamo tudi nadvse vrtoglave hitrosti, in sicer do 100 kilometrov na uro. Že konec letošnjega leta pa naj bi se ta hitrost povečala na kar zavidljivih 160 kilometrov na uro.
Z inovativnim kolesom podjetja Tom Donhou lahko kolesar doseže končno hitrost do 100 kilometrov na uro.
Z inovativnim kolesom podjetja Tom Donhou lahko kolesar doseže končno hitrost do 100 kilometrov na uro.

Kolesarjenje je oblika rekreacije, ki je primerna za vse letne čase, saj je kolo koristno in učinkovito tako kot prevozno sredstvo kot za športne dejavnosti. Podjetje Tom Donhou pa je s pripravo nadvse zanimivega izdelka dokazalo, da lahko s kolesi dosegamo tudi nadvse vrtoglave hitrosti. Z njihovim najnovejšim izumom je namreč kolesar lahko dosegel končno hitrost 96,5 kilometrov na uro. Pri podvigu je sicer »sodelovalo« tudi spremljevalno vozilo, vendar le v vlogi »zaščite« pred zračnim oziroma vetrnim uporom.

Za dosego visoke potovalne hitrosti so inženirji podjetja Tom Donhou pri pripravi kolesa uporabili lahke in trpežne materiale, sprednji zobnik premera 43-centimetrov s kar 104-zobmi ter nekoliko znižano krmilo, ki je kolesarju zagotovilo večjo aerodinamiko. Ti so prepričani, da jim bo še pred koncem letošnjega leta uspelo izdelati še kolo, s katerim bo lahko kolesar dosegel končno hitrost do 160-kilometrov na uro. Čeprav tovrstna kolesa po vsej verjetnosti ne bodo nikoli ugledala prodajne police trgovin, bi jih bilo nedvomno vredno vsaj enkrat preizkusiti »v živo«.


Prijavi napako v članku