Računalništvo, telefonija
13.09.2017 05:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni macOS High Sierra že 25. septembra

Novi Apple macOS High Sierra bo na voljo za prenos povsem brezplačno!
Novi Apple macOS High Sierra bo na voljo za prenos povsem brezplačno!

Konec septembra bodo na svoj račun prišli tudi uporabniki novejših Applovih namiznih in osebnih računalnikov, saj jim bo podjetje Apple ponudilo v prenos zanimivi operacijski sistem macOS High Sierra. Novost bo na voljo za prenos 25. septembra in bo seveda na voljo povsem brezplačno. O nadgradnji na različico 10.13 nas bo obvestil Applov osebnih računalnik sam, vendar le, če bomo imeli na njem nameščeno zdajšnjo različico operacijskega sistema macOS Sierra (različica 10.12).

Namizni operacijski sistem Apple macOS High Sierra bo prinesel izboljšan spletni brskalnik Safari, ki naj bi bil daleč najhitrejši brskalnik za omenjeni operacijski sistem. Ta bo med drugim prinasel še možnost blokiranja samodejnega predvajanja video vsebin ter bo opremljen s sistemom za preprečevanje posega v zasebnost in sledenje uporabnikovim aktivnostim na spletu. Poleg tega se bo noci MacOS High Sierra ponašal še z izboljšanimi funkcijami za urejanje slik, novo različico Applovega datotečnega sistema ter boljšo podporo za video format 4K. Poleg tega bo Apple pri posodobljenem operacijskem sistemu izboljšal tudi sistem za navidezno resničnost.

Med večjimi novostmi namiznega operacijskega sistema Apple macOS High Sierra gre izpostaviti še povsem novi datotečni sistem, ki je javnosti poznan kot Apple File System (apfs). Ta bo seveda prinesel stabilnejše in predvsem hitrejše delovanje Appplovih namiznih in prenosnih računalnikov. Nič manj zanimiva pa ni izboljšana podpora za navidezno in razširjeno resničnost.


Prijavi napako v članku