Strojna oprema
07.12.2007 09:13

Deli z drugimi:

Share

Revolucija na področju uničevanja dokumentov

Podjetje Martin Yale International je predstavilo novo generacijo uničevalnikov dokumentov in digitalnih medijev blagovne znamke INTIMUS. Zmogljiva serija novih uničevalnikov se lahko pohvali z izjemno tihim delovanjem ter popolnoma prenovljeno obliko, ki se odlično dopolnjuje z delovnim okoljem. Med izjemne lastnosti nove generacije sodijo tudi večja varnost uporabe, nove inovativne tehnologije ter okolju prijazno delovanje.

Modela INTIMUS 26 in 32 omogočata uničevanje dokumentov, digitalnih medijev (CD/DVD) in plastičnih kartic, z modeloma INTIMUS 38 in 50 pa je mogoče poleg naštetega uničiti tudi diskete. Novi uničevalniki so narejeni po najvišjih nemških standardih kakovosti in predstavljajo uspešno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in oblike. Za slednjo so značilne čiste linije, gladka površina ter harmonične barvne kombinacije, zaradi katerih se novi uničevalniki diskretno prilagodijo kateremukoli delovnemu okolju. K temu pripomore tudi izjemno tiho delovanje naprav, ki znaša pod 50 db, kar je mnogo manj od hrupa delovanja primerljivih modelov drugih proizvajalcev.

Osnova tehničnega koncepta nove generacije uničevalnikov je večfunkcijski prikazovalnik “i-Control”, ki omogoča lažje elektronsko upravljanje naprave ter hkrati obvešča uporabnika o trenutnem stanju uničevalnika. S funkcijo Activated Interlock je zagotovljena tudi višja raven varnosti uničevalnikov, saj onemogoča dostop do naprave nepooblaščenim osebam, možna pa je tudi nastavitev otroške zaščite. Funkcija Activated Interlock tudi preprečuje nenamerno uničenje pomembnih dokumentov, digitalnih medijev ali plačilnih kartic. Uporabniku prijazna so tudi priložena kolesca, s katerim je mogoče lažje premikanje naprave, ter dinamični senzor kapacitete vstavljenega papirja – DLS, ki se nahaja v modelih INTIMUS 38 in 50.

K večji energijski učinkovitosti in varovanju okolja novih uničevalnikov prispeva tehnologija Zero energy. Ta omogoča varčevanje z energijo, saj se naprave po 30 minutah neuporabe samodejno popolnoma izklopijo. K varovanju okolja prispeva tudi možnost ločevanja razrezanih odpadkov, saj imajo uničevalniki ločene reže, rezalni cilinder in zbiralnik odpadkov – enega posebej za dokumente in drugega za digitalne nosilce ter plastične kartice.

Novi uničevalniki serije INTIMUS so na voljo v dveh različicah razreza – razrez na trakove (SC) ali križni razrez (CC). Prvi način razreza se priporoča povsod tam, kjer se uničujejo velike količine dokumentov, zaupnost podatkov pa ni tako zelo visoka – klasificirana z varnostnim razredom 1 (General) ali 2 (Internal). Križni razrez pa bo prišel prav predvsem tam, kjer je zahteva po visoki stopnji varnosti, zaupnost podatkov pa klasificirana z varnostnimi razredi 3 (Confidential), 4 (Secret) in 5 (Top secret).

Predstavljeni modeli uničevalnikov INTIMUS imajo 3-letno splošno garancijo ter doživljenjsko garancijo na rezalni cilinder.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več