Programska oprema
14.02.2007 10:30

Deli z drugimi:

Share

Renault in nov oglaševalski format »ohranjevalnik zaslona«

Podjetje Renault je uspešno zaključilo spletno oglaševalsko akcijo “CaRSki”, v katero je bil prvič vključen tudi nov oglaševalski format “ohranjevalnik zaslona”, ki ga je Iprom predstavil konec lanskega leta. Nov večpredstavni oglasni format je eden prvih tovrstnih na svetu in oglaševalcem omogoča inovativno obliko komuniciranja z uporabniki interneta, spletnim medijem pa pestrejšo ponudbo.

Akcija za Renault “CaRSki” je potekala v januarju 2007 na slovenskih spletnih medijih 24ur.com, delo.si, dnevnik.si, obala.net in vecer.com. Poleg klasičnega oglaševanja s pasico so pri Ipromu v spletnem medijskem načrtu predvideli tudi ohranjevalnik zaslona in z njim dosegli odlične rezultate. V času trajanja akcije je bilo realiziranih dobrih 82.000 prikazov ohranjevalnika zaslona, nanj pa je kliknilo 9.599 uporabnikov, kar pomeni 11,69-odstotni RPK (razmerje med prikazi in kliki na oglas). To razmerje je za kar 60 odstotkov preseglo tista, ki jih Iprom beleži pri oglaševanju z lebdečimi spletnimi oglasi, saj je povprečen RPK za lebdeče oglase za leto 2006 4,59 odstotka.

Celotno oglaševalsko akcijo za Renault “CaRSki” je zasnovalo podjetje Carat, kreativo za ohranjevalnik zaslona so razvili v podjetju Parsek, Iprom pa je poskrbel za spletno medijsko načrtovanje, organizacijo in izvedbo oglaševalske akcije na spletnih medijih. “Za ohranjevalnik zaslona smo se odločili, ker smo verjeli v njegov uspeh. To se je po končani akciji tudi potrdilo,” je povedal Rok Činkole, projektni vodja v podjetju Carat. Oglas je bil izdelan v skladu s standardiziranimi predlogami za izdelavo in serviranje digitalnih večpredstavnih vsebin platforme Media Iprom, ki zagotavljajo enostavno distribucijo oglasa na različne spletne medije.

Vse večpredstavne oglaševalske akcije, ki jih načrtujejo v Ipromu, so servirane, nadzorovane in merjene s pomočjo programske opreme Iprom AD Server. Po končani akciji je Renault prejel standardizirano poročilo o poteku akcije, ki je vključevalo skupni doseg akcije, število izpostavitev posameznemu uporabniku, neposredno odzivnost in druga poročila v skladu s standardi organizacije IAB.


Prijavi napako v članku