Računalništvo, telefonija
09.09.2013 13:00

Deli z drugimi:

Share

Ustvarili smo novo kreativno jedro

Fakulteta za informacijske študije ob praznovanju 5. obletnice ustanovitve predstavlja svoj največji projekt Kreativno jedro: Simulacije. Sestavljajo ga štirje podprojekti, s katerimi spodbujajo raziskave za uporabo računalniških simulacij v poslovnem okolju.
Kreativno jedro: Simulacije_foto: Martin Vrščaj
Kreativno jedro: Simulacije_foto: Martin Vrščaj

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je ob praznovanju 5. obletnice ustanovitve predstavila svoj največji projekt Kreativno jedro: Simulacije. Hkrati so odprli tudi prenovljene prostore za inštitute in laboratorij. Slovesnost je potekala v četrtek, 5. 9. 2013 v Dolenjskem muzeju. Zbrane je pozdravil mag. Urban Krajcar, v. d. generalnega direktorja Direktorata za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, podžupanja Mestne občine Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar in direktor podjetja Mikrografija, Boštjan Gaberc.

Kreativno jedro: Simulacije

Sam projekt Kreativno jedro: Simulacije je predstavila vodja projekta izr. prof. dr. Nadja Damij, gostje pa so si premierno ogledali tudi film Kreativno jedro: Simulacije.

Projekt Kreativno jedro: Simulacije sestavljajo štirje podprojekti, znotraj katerih bodo na FIŠ spodbujali raziskave za iskanje načina, kako uporabiti računalniške simulacije in različne programe v vsakdanjem življenju. To je v poslovni in organizacijski sferi, sociologiji, biologiji… Tekom projekta bodo ustvarili orodja za uporabo simulacij na različnih področjih ter zagotovili prenos pridobljenega znanja.

V začetku leta 2014 načrtujejo nakup superračunalnika, s pomočjo katerega bodo ustvarili računalniške modele za opis in simulacijo dogodkov in razmer v okolju. Tako bodo z modeli lahko ocenili, kakšne bodo realne posledice določenih procesov in novosti, ki bi jih lahko uvedli v poslovnem okolju. Projekt je vreden 999.120,00 € in se financira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, sofinancer pa je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Za več informacij so vam na voljo pri FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več