Računalništvo, telefonija
06.05.2018 06:22

Deli z drugimi:

Share

Razkrite strojne specifikacije najboljšega telefona Android doslej!

Telefon OnePlus 6 bo dobesedno pokal od zmogljivosti!
Telefon OnePlus 6 bo dobesedno pokal od zmogljivosti!

Pred kratkim smo poročali, da bodo ljubitelji zmogljivih pametnih telefonov z Androidom prišli svoj račun 16. maja, in sicer v okviru konference, ki se bo odvijala v Londonu. Podjetje OnePlus bo namreč v okviru posebne konference predstavilo najzmogljivejši pametni telefon doslej. OnePlus je v zadnjih letih nedvomno postal velik in pomemben igralec na trgu mobilne telefonije, saj njegovi izdelki ponujajo odlično kakovost, dobro zmogljivost in sprejemljivo maloprodajno ceno.

Da bo čakanje na najboljši androidni telefon, ki naj bi pometel z vso konkurenco bolj napeto, je kitajska spletna stran TENAA razkrila vse njegove ključne strojne specifikacije. Kot vse kaže bo OnePlus 6 dejansko opremljena z zmogljivim procesorjem Snapdragon 845, ki bo podatke preračunaval s štirimi procesorskimi jedri Kryo 385 Gold frekvence 2,7 gigahercev in štirimi procesorskimi jedri Kryo Silver frekvence 1,7 gigahercev, za grafiko pa bo skrbela grafična sredica Adreno 630. Vstopna različica bo razpolagala s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov, medtem ko bo najzmogljivejši model razpolagal z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika.

Posebnost telefona OnePlus 6 bo tudi zaslon, saj bo imel razmerje stranic 19 proti 9, kar pomeni zelo visok in ozek zaslon s kar 16-centimetrsko oziroma 6,28-palčno diagonalo. Ločljivost zaslona naj bi znašala 2.280 x 1.080 slikovnih točk, kar je po mnenju strokovnjakov povsem dovolj za prikaz kristalno čistih slik. Za zajem fotografij bosta na voljo dva fotoaparata s slikovnima tipaloma ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in 20 milijonov slikovnih točk, medtem ko bo za opravljanje videokonferenc za voljo slikovno tipalo ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

Da pametnemu mobilnemu telefonu OnePlus 6 ne bi prehitro pošle moči bo poskrbela baterija zmogljivosti 3.300 miliamper ur. Kar se tiče dimenzij novosti pa bo naprava merila 155,7 x 75,35 x 7,75 milimetrov in tehtala 177 gramov, kar je seveda strojni opremi primerno.


Prijavi napako v članku