Računalništvo, telefonija
06.09.2017 09:11

Deli z drugimi:

Share

Razkrite podrobnosti nesojene Microsoftove tablice Surface Mini

Nesojena Microsoftova tablica Surface Mini po vsej verjetnosti na trgu ne bi uspela.
Nesojena Microsoftova tablica Surface Mini po vsej verjetnosti na trgu ne bi uspela.

Podjetje Microsoft je maja letos v okviru posebne konference poleg oblačnega operacijskega sistema Windows 10 S predstavilo še najboljši hibridni prenosni računalnik Surface doslej. Novost predstavlja najboljšo alternativo za Applov prenosni računalnik MacBook Pro, saj je opremljena z zmogljivo strojno opremo in ponuja bogato paleto možnosti. Med njimi nedvomno ne moremo spregledati zanimivega 34,3-centimetrskega (13,5-palčnega) zaslona PixelSense z razmerjem stranic tri proti dva in ločljivosti kar 2.256 x 1.504 slikovnih točk, ki ga pred poškodbami ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass 3.


Hibridni prenosnik Microsoft Surface gre odlično v prodajo predvsem zaradi tega, ker je opremljen z dovolj velikim zaslonom, da lahko brez težav nadomesti osebni računalnik. To je bil verjetno eden izmed razlogov, zakaj so se pri podjetju Microsoft leta 2014 odpovedali pričetku prodaje precej manjše tablice Surface Mini. To vsaj zatrjuje priznani pisec spletnih dnevnikov Evan Blass, ki je javnosti razkril kar nekaj podrobnosti o nesojenem tabličnem računalniku. Iz njih je dejansko razvidno, da je bila strojna oprema tablice Surface Mini pravzaprav odlična, s programsko opremo pa so pri podjetju Microsoft povsem zgrešili, saj so nanjo namestili sedaj že povsem odpisan operacijski sistem Windows RT 8.1.


Z vidika strojne opreme naj bi bil tablični računalnik Surface Mini opremljen z 19-centimetrskim (7,5-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.440 x 1.080 slikovnih točk, razmerjem stranic štiri proti tri in gostoto 240 točk na palec, za lažje upravljanje z zaslonom na dotik pa naj bi bilo na voljo digitalno pero. Microsoft je za kupce pripravljal dva modela novosti, pri čemer je bil en opremljen z gigabajtom sistemskega pomnilnika in 32 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, medtem ko je bil zmogljivejši model opremljen z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Za preračunavanje podatkov pa naj bi bil zadolžen zmogljiv procesor Qualcomm SoC MSM897, ki temelji na osnovi procesorja Snapdragon 800.

Nesojena Microsoftova tablica Surface Mini naj bi ponujala še stereo zvočnike, visokoločljivo kamero, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk ter podporo za brezžični tehnologiji Wi-Fi (802.11 a/b/g in n) in Bluetooth (4.0). Na vgrajenem pomnilniku pa naj bi bil kot že rečeno nameščen operacijski sistem Windows RT 8.1, ki je že pred časom doživel klavrni propad.


Prijavi napako v članku