Računalništvo, telefonija
16.04.2014 10:11

Deli z drugimi:

Share

Razkrit prototip tablice iPad iz leta 2004!

Apple je projekt priprave prvega tabličnega računalnika začelo že daljnega leta 2004 oziroma kar šest let pred uradno najavo.
Apple je projekt priprave prvega tabličnega računalnika začelo že daljnega leta 2004 oziroma kar šest let pred uradno najavo.

Pred štirimi leti se je v tehnološkem svetu začelo novo poglavje, saj se je predstavitvijo prvega iPada s strani podjetja Apple začela doba tabličnih računalnikov, ki danes vse bolj nadomeščajo klasične namizne računalnike in prenosnike. Pod do priprave izjemno uspešnega elektronskega izdelka pa je bila vse prej kot preprosta, saj je bil prvi prototip pripravljen že šest let prej, in sicer leta 2004. To so javnosti razkrili zanesenjaki spletnega portala The Next Web, ki so za nameček objavili celo fotografijo in podatke prvega prototipa tablice iPad.

Prvi prototip tabličnega računalnika iPad je dejansko spominjal na osebnega digitalnega asistenta (PDA), saj je bil opremljen s sledilno ploščico, baterijo, ki je zagotavljala do osem ur avtonomije delovanja in mobilnim operacijskim sistemom OS X 2go. Za prikazovanje slik je bil na voljo barvni zaslon ločljivosti 312 X 378 slikovnih točk, elektronika pa je bila ujeta v plastično ohišje debeline kar 2,54 centimetra. Kljub zavidljivim dimenzijam in »zastareli« tehnologiji je bila novost relativno lahka, saj je tehtala le okoli 320 gramov.

Čeprav prvi Applov tablični računalnik iPad predstavljen leta 2010 ni imel podpore za aplikacije Flash, ni podpiral večopravilnosti in ni imel vgrajene spletne kamere, so ga uporabniki hitro vzljubili, in tablice so za vedno zaznamovale naše vsakdanje življenje.


Prijavi napako v članku