Računalništvo, telefonija
12.07.2010 16:20
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu z Microsoftom

Fujitsu bo v svojih podatkovnih centrih ponudil nove storitve “računalništva v oblaku”, ki bodo temeljile na Microsoftovi platformi Windows Azure.
Primergy RX300 S6
Primergy RX300 S6

Družbi Fujitsu in Microsoft sta danes na globalni ravni oznanili skupno partnerstvo na področju »računalništva v oblaku«. Partnerstvo bo družbi Fujitsu omogočilo uvedbo platforme Windows Azure v svoje podatkovne centre, na platformi pa bo družba Fujitsu uporabljala tudi svoje aplikacije. Fujitsu bo lahko ponudil obsežen nabor novih storitev in rešitev na področju »računalništva v oblaku«, vključno s sistemsko integracijo, migracijskim oblakom (cloud migration) in storitvami upravljanja. Nove Fujitsujeve storitve in rešitve, ki bodo osnovane na platformi Windows Azure, bodo najprej na voljo v podatkovnih centrih na Japonskem ter kasneje tudi na drugih lokacijah po vsem svetu.

Fujitsu bo s platformo Windows Azure podprl vse tri načine uporabe »računalništva v oblaku« – “Infrastructure as a service”, “Applications as a service” in “Activity as a service”. Način “Activity as a service” predstavlja pomembno spremembo v načinu na katerega IT industrija ustvarja dodano vrednost. Uporaba je namesto tehničnim pogojem, prilagojena poslovnim zahtevam ter s tem potrebam poslovnih uporabnikov. Partnerstvo med družbama bo pripomoglo tudi k lažjemu upravljanju s situacijami, ki zahtevajo hitro širjenje in povečevanje števila aplikacij ter k ohranitvi storitev, ki so predvidljive in se trošijo ob njihovem nastanku.

Poleg uvajanja platforme Windows Azure v Fujitsujeve podatkovne centre, partnerstvo združuje prednosti obeh družb v razvoju skupne platforme, ki jo bodo uporabniki lahko kupili in razvili v lastnih podatkovnih centrih.

Fujitsu bo v namene svetovanja, razvijanja in povezovanja novih ter obstoječih aplikacij na platformi Windows Azure, izvedel izobraževanje za več kot 5,000 svetovalcev in razvojnikov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku