Igre
22.04.2011 06:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniške igre povzročajo debelost

Če želite shujšati, se takoj znebite vseh iger!
Če želite shujšati, se takoj znebite vseh iger!

Vsakič, ko se zgodi kakršnokoli odmevno nasilno dejanje med mladostniki, se vsi prsti takoj usmerijo v računalniške igre. Kot vse kaže, bodo igre kmalu postale »glavni krivec« še za prekomerno težo mladostnikov. Vsaj tako kaže najnovejša raziskava, ki so jo pred kratkim opravili kanadski raziskovalci. Njihova raziskava je namreč pokazala, da igranje iger spodbuja igričarje k zaužitju občutno večje količine hrane kot običajno.

Kanadski raziskovalci so pod drobnogled vzeli 22 mladih igričarjev. Ti so morali v prvem poskusu najprej eno uro sedeti na udobnem stolu in nato pojesti kosilo. V drugem poskusu so jim kosilo ponudili takoj po odigrani priljubljeni računalniški igri. Analiza raziskave kanadskih raziskovalcev je pokazala, da so igričarji po igranju iger pri kosilu v povprečju zaužili 80 kalorij več kot po enournem sedenju na udobnem stolu.

Raziskava kanadskih raziskovalcev je še pokazala, da povečana želja po hrani takoj po odigrani računalniški igri ni fiziološko pogojena. V vzorcih krvi, ki so bili igričarjem odvzeti takoj po kosilu, raziskovalci niso našli razlik med tistimi, ki so eno uro sedeli na udobnem stolu in tistimi, ki so igrali računalnike igre. Kot vse kaže gre tu le za psihološki vpliv igranja računalniških iger na »potrebo« po hrani oziroma dodatnih kalorijah. Če imate odvečne kilograme in želite shujšati, se nemudoma znebite vseh iger!


Prijavi napako v članku