Računalništvo, telefonija
13.05.2009 16:00
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PSP Phone kmalu resničnost?

Vrhunski mobilni telefon in zmogljiva prenosna igralna konzola v enem.
Vrhunski mobilni telefon in zmogljiva prenosna igralna konzola v enem.

Predsednik podjetja Sony Ericsson je za časopisno hišo Financial Times izjavil, da bi lahko njegovo podjetje kaj kmalu ponudilo v prodajo nov mobilnik, ki bo pisan na kožo ljubiteljem prenosnih igralnih konzol. Igričarski mobilni telefon naj bi temeljil na osnovi igralne konzole Sony PlayStation Portable (PSP), ki sodi v krog najbolj priljubljenih naprav zabavne elektronike.

Mobilni telefon Sony Ericsson PSP Phone naj bi bil opremljen z 11-cm širokokotnim vrtljivim zaslonom ločljivosti 480 x 272 točk, ki bo lahko prikazoval slike s šestnajstimi milijoni barvnih odtenkov. Za povezljivost bosta na voljo nepogrešljivi povezavi HSDPA in Bluetooth, medtem ko bo za zajem nepozabnih trenutkov na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov točk. Inovativni sistem za igranje z gibi (Motion Gaming) bo igričarjem omogočal upravljanje igric s premikanjem zapestja ali nihanja z roko, rezultati pa bodo takoj vidni na zaslonu.

Novi mobilni telefon podjetja Sony Ericsson naj bi bil na voljo v naslednjem letu. Programsko opremo bo po vsej verjetnosti poganjal eden od uveljavljenih operacijskih sistemov, kot so Symbian, Android ali Microsoft Windows Mobile. Več o novincu naj bi bilo znanega v jesenskih mesecih.


Prijavi napako v članku