Življenjski slog
14.04.2022 11:39

Deli z drugimi:

Share

Prvi robotski sesalnik, ki pomije tla, opere krpo, jo posuši …

Sodobni čistilni roboti vse-v-enem nam omogočajo, da čas, ki smo ga včasih namenili sesanju in pomivanju, porabimo zase. DEEBOT X1 OMNI pa celo sam opere in posuši krpo in še več …

Najprej smo spoznali robotske sesalnike, nato še pomivalce tal, zdaj je čas za naprave vse-v-enem, ki združujejo obe funkcionalnosti pod eno streho. In še veliko več kot to.

Družina naprav DEEBOT X1, ki vključuje DEEBOT X1 OMNI, DEEBOT X1 TURBO in DEEBOT X1 PLUS, skupaj s prvo bazno postajo OMNI vse-v-enem postavlja nova merila gospodinjske robotike. Na novo opredeljuje prihodnost razvoja najsodobnejših robotskih sesalnikov z najmočnejšo sesalno močjo v industriji (5.000 Pa), najnovejšo tehnologijo AIVI™ 3D in TrueMapping 2.0 ter s prvim interaktivnim glasovnim pomočnikom.

Postaja, ki čisti in posuši krpo

DEEBOT X1 OMNI je prvi robotski sesalnik, ki nadzoruje celoten proces čiščenja tal. Poleg pometanja, sesanja in brisanja, nova serija z novo bazno postajo pere in suši krpe ter zbere več prahu. OMNI je namreč prva ECOVACS vse-v-enem bazna postaja, ki integrira in avtomatizira zbiranje prahu, čiščenje krp, polnjenje vode, sušenje itd.

Vse-v-enem OMNI postaja ima 4-litrski rezervoar čiste/umazane vode za samodejno shranjevanje in recikliranje odpadne vode po čiščenju krpe – in za ponovno polnjenje rezervoarja v DEEBOT X1 s čisto vodo. DEEBOT X1 OMNI združuje dve enofunkcijski postaji: čistilno postajo in postajo za avtomatsko praznjenje tanka za prah. Po vsakem čiščenju bazna postaja samodejno opere krpe in jih posuši s toplim zrakom.

Družina DEEBOT X1 vključuje OZMO™️ Turbo 2.0 vrtljiv sistem za brisanje. Kombinacija pritiska in visoke hitrosti vrtenja 180 obratov na minuto lahko učinkovito očisti tudi kavne madeže in madeže sojine omake, ki so se že strdili. Kombinacija zmogljivega sesalnega sistema in OZMO™️ Turbo 2.0 zagotavlja, da sta oba koraka opravljena naenkrat in učinkovito.

Hitrejše mapiranje, krajši čas čiščenja

ECOVACS je družini X1 dodal popolnoma novo AIVI™️ 3D tehnologijo, s čimer je bistveno izboljšal zaznavanje okolice robota z uporabo laserskih in vizualnih senzorskih tehnologij. Serija vsebuje RGBD senzor, najkompleksnejši senzor, ki ga je razvil ECOVACS. Vključuje tehnologijo HDR dinamičnega razpona, zato lahko natančno zajame slike okolice in informacije tudi v temnem okolju.

Tehnologija TrueMapping 2.0 pospešuje mapiranje in ponuja širše vidno polje. S podporo za AIVI™️ 3D tehnologijo ECOVACS dodaja tretjo dimenzijo mapiranju gospodinjstev. Povečuje hitrost mapiranja za desetkrat, čas čiščenja skrajša za 25 % in robotom omogoča bolj natančno navigacijo.

Poleg tega ECOVACS trdno verjame, da je interakcija jezika najpomembnejša metoda interakcije domačih robotov. Družina DEEBOT X1 vključuje glasovnega pomočnika YIKO, ki z združevanjem glasovnih in vizualnih algoritmov AI omogoča komunikacijo v naravnem jeziku in multimodalno interakcijo. Je tudi prvi glasovni pomočnik AI v robotski industriji gospodinjskih storitev, ki podpira več jezikov, na žalost pa slovenščine ni med njimi. Ponuja brezhibne interakcije z uporabo več tehnologij inteligentne glasovne interakcije z umetno inteligenco, vključno z Google asistentom, kar uporabnikom prinaša interaktivno izkušnjo brez primere.

Vgrajena kamera in dvosmerna glasovna funkcija omogočata uporabo aplikacije ECOVACS HOME za klepetanje z družinskimi člani, hišnimi ljubljenčki in interakcijo s pomočjo videoposnetkov. Hkrati je družina DEEBOT X1 prva in edina serija robotskih sesalnikov na svetu, ki je prejela certifikat o zasebnosti in varnosti TÜV Rheinland za programsko in strojno opremo.

DEEBOT X1 je pravo umetniško delo

Prestižno dansko oblikovalsko podjetje JACOB JENSEN DESIGN je v dizajnu omenjenih naprav pustilo pečat nordijskega minimalizma in gospodinjske robote spremenilo v umetniška dela. Inovativne funkcije, kakovost in dizajn bodo zadovoljili tudi potrebe najzahtevnejših uporabnikov. Več lahko najdete na www.ecovacs.com/si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
robotski sesalniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več