Monitorji
29.10.2009 13:06
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi prozorni zaslon AMOLED

Podjetje LG Electronics želi postati vodilni proizvajalec prozornih zaslonov AMOLED!
Podjetje LG Electronics želi postati vodilni proizvajalec prozornih zaslonov AMOLED!

Podjetje LG Electronics je na mednarodni sejem FPD International 2009 pripeljalo izjemno zanimiv zaslon z 38,1-centimetrsko diagonalo, ki je tako rekoč zasenčil vse dosežke konkurenčnih podjetij na tem področju. Šlo je namreč za prvi prototip prozornega zaslona AMOLED, ki naj bi ga bilo mogoče v bližnji prihodnosti uporabljati celo v vsakdanjem življenju.

Novinec je grajen na prozorni podlagi, ki omogoča potovanje svetlobe v vse smeri, s čimer je prikazana slika vidna obojestransko. Inovativni zaslon prepušča do 70 odstotkov vidne svetlobe, kar ga naredi primernega celo za vgradnjo v vetrobranska stekla avtomobilov (navigacijski sistem GPS), v zaslone televizorjev za prikazovanje raznovrstnih sporočil (podnapisov) in še kaj bi se lahko našlo.

Čeprav podjetje LG Electronics ni želelo razkriti okvirne maloprodajne cene svojega prvega prozornega zaslona AMOLED (ta bo namreč vse prej kot nizka), je dalo jasno vedeti, da naj bi bil slednji pripravljen za masovno proizvodnjo že čez dobro leto dni. Pri tem pa seveda ostaja odprto vprašanje, ali smo potrošniki na tovrstne zaslone sploh pripravljeni.

Vas zanima več iz te teme?
LG monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku