Računalništvo, telefonija
11.09.2012 05:43
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prozorni hladilnik z na dotik občutljivim zaslonom

Zaslon futurističnega hladilnika ni le polprozoren, ampak je tudi občutljiv na dotik.
Zaslon futurističnega hladilnika ni le polprozoren, ampak je tudi občutljiv na dotik.

Današnji hladilniki so za marsikaterega potrošnika dolgočasni in nezanimivi. Zaradi tega je pri prodajalcih vzbudil veliko zanimanje hladilnik, ki ga je pripravilo kitajsko podjetje Haier. Gre za futuristično hladilno napravo, ki je opremljena s polprozornim zaslonom. Ta »zaseda« skorajda celotno površino sprednjih vrat. Uporaba polprozornega prikazovalnika slik pripomore k temu, da vidimo tako predmete v hladilniku, kot tudi slike in tekst na zaslonu.

Zaslon futurističnega hladilnika ni le polprozoren, ampak je tudi občutljiv na dotik. S pritiskom na mesto, kjer se nahaja določen predmet, ga zaslon samodejno označi. Uporabnik ga lahko opremi z imenom in drugimi podatki. Ti se nato shranijo v podatkovno bazo hladilnika. Napredna inteligenca računalniškega sistema omogoča celo, da s pritiskom na določen recept zaslon samodejno »locira« sestavine v hladilniku, ki jih potrebujemo za pripravo jedi ali pijače.

Računalniški sistem hladilnika bo še poskrbel, da se ne bomo zastrupili s hrano. Opozoril nas bo namreč, ko bo določenemu živilu pretekel rok uporabe. Napreden sistem ima celo možnost, da ob izbranem izdelku prikazuje animacije ali celo reklamne oglase. Hladilnik podjetja Haier je tudi prijazen do okolja. Ker je prednja stranica polprozorna, uporabniku ni potrebno odpirati vrat, da bi videl, kaj je v njegovi notranjosti. Ker gre tu šele za konceptni izdelek, ta še ne bo kmalu naprodaj. V najboljšem primeru bi lahko visokotehnološki hladilnik dočakali šele leta 2014.


Prijavi napako v članku