Igre
27.01.2012 09:54

Deli z drugimi:

Share

Prvi cloud VPS strežnik v Sloveniji

Prvi cloud VPS strežnik v Sloveniji
Prvi cloud VPS strežnik v Sloveniji

VPS gostovanje ali navidezni zasebni strežnik je okolje, pri katerem fizični strežnik razdelimo na več virtualnih. Razdeli se uporaba procesorja, spomina in trdega diska, vendar ima vsak uporabnik kljub temu lasten administratorski dostop ter zagotovljene kapacitete. VPS gostovanje je cenovno ugodnejša rešitev od namenskega strežnika.

Takšno gostovanje je primerno pri večjih spletnih straneh ter portalih, aplikacijah, ki potrebujejo specifične nastavitve, porabijo večje kapacitete, za katere deljeno spletno gostovanje ne zadošča.

Hostko je prvi slovenski ponudnik ki ponuja VPS strežnike na cloud infrastrukturi (IAAS in PAAS). Njihovo infrastrukturo sestavljajo visoko zmogljiva SAN diskovna polja, IBM strežniki in Cisco mrežna oprema. Strežniki z Intel Xeon do skupaj z 16 jedri zagotavljajo garantiran CPU in ogromno delovnega spomina. Vsak strežnik je opremljen z večplastnim požarnim zidom (firewall) z anti-spoof in anti-sniff sistemom, ki varuje vaš strežnik pred neavtoriziranimi dostopi.

Kakšne so prednosti Cloud infrastrukture?

Prednosti cloud infrastrukture so prilagodljivost strežnika v realnem času in nemoteno delovanje ob izpadu hypervizorja oz. node strežnika saj se vaš strežnik samodejno migrira na delujočega.

Za zahtevnejše uporabnike ob doplačilu je mogoče strežnik povezati v cluster z opcijo Load Balancer ali pa uporabiti AutoScaling (samodejno prilagoditev konfiguracije). Cloud strežnik je nameščen v nekaj minutah in pripravljen za uporabo.

Vsem je na voljo enostavna nadzorna plošča (v slovenskem jeziku) preko katere lahko enostavno upravljate s svojim strežnikom. Dostop do strežnika je mogoč 24/7 preko brskalnika ali pa preko brezplačne iPhone, iPad ali Android aplikacije. Izbirate lahko med 60+ različnimi operacijskimi sistemi. Med njimi so MS Windows Server, Debian, CentOS, CloudLinux, Red Hat, itd.

Bodite konkurenčni, zmanjšate IT stroške in izkoristite prednosti ki vam jih ponuja cloud virtualizacija. – oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku