Strojna oprema
22.01.2008 15:19
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi 20-kratni širokokotni zoom na svetu

Prišel je Olympus SP-570 UZ, prvi fotoaparat na svetu z 20-kratnim širokokotnim optičnim zoom objektivom. Uporabniki lahko izkoristijo prednost večje fotografske prilagodljivosti, ki jo prinaša razširjen široki kot – idealen za skupinske fotografije ali osupljive panorame. Po drugi strani lahko z 20-kratnim zoomom povsem od blizu ujamete akcije na nogometni tekmi ali plašne živali v naravi. Ob tem je na voljo tudi dvojna stabilizacija slike, ki preprečuje zamegljenost posnetkov, nastalo zaradi tresenja fotoaparata. S hitrim neprekinjenim zaporednim fotografiranjem 15 posnetkov v sekundi pa prav gotovo nikoli ne boste zamudili odločilnega trenutka! SP-570 UZ prihaja v trgovine marca 2008.

Z izjemnim 20-kratnim optičnim zoomom (enakovrednim 26-520 mm pri 35-mm fotoaparatih) lahko naredite kar najbolj naravne posnetke. Z zoomom se lahko približate obrazu otroka, ne da bi ga zmotili v igri, ali pa ujamete veličasten prizor ptice, ki se dviga v nebo. Na drugem koncu goriščne razdalje lahko široki kot uporabljate za fotografiranje zgradb ter odličnih panoramskih posnetkov, pri čemer vam je vedno v pomoč posebno velik 6,9 cm LCD, ki omogoča brezhibno iskanje kompozicije in lagodno pregledovanje posnetkov.

Super makro fotografiranje omogoča več ustvarjalnega nadzora pri fotografiranju iz oddaljenosti le 1 cm! Tu so še inovacije, kot npr. zaznava obraza, uravnavanje senc in BrightCapture tehnologija, ki samodejno zagotavljajo idealno osvetlitev in ostrino oseb ter senčnih območij na posnetku, prav tako pa izboljšajo tudi posnetke, narejene ob šibki svetlobi. Ambiciozni fotografi, ki pogosto fotografirajo z bliskavico, lahko sedaj poleg klasičnih drsnih sani uporabljajo tudi brezžični bliskavici FL-50R in FL-36R, s katerima je mogoče motiv idealno osvetliti brez odvečnih kablov. Poleg tega novi fotoaparat omogoča ročno ostrenje in uravnavanje zooma s pomočjo obroča na objektivu. Dodatni tematski programi ter možnost samodejnega ali ročnega upravljanja (P/A/S/M) pa ob vsaki priložnosti poskrbijo za največjo prilagodljivost in vsestranskost.

Olympus SP-570 UZ – osnovne značilnosti:

– 20-kratni optični zoom (enakovreden 26-520 mm*) – za izjemne povečave pa vse do odličnih krajinskih posnetkov
– Preprečevanje zamegljenosti posnetkov z dvojno stabilizacijo slike
– Hitro neprekinjeno fotografiranje s 15 posnetki na sekundo** – nikoli ne boste zgrešili ključnega trenutka
– Tehnologija za zaznavo obraza poskrbi za idealno izostrene in osvetljene obraze ter ustrezno osvetlitev drugih delov posnetka
– P/A/S/M načini delovanja za večjo ustvarjalno svobodo
– 22 tematskih programov za najboljše posnetke ob najrazličnejših priložnostih
– 10 megapikslov za fotografije v velikosti plakata
– Prikaz posnetkov na 6,9-cm LCD
– Izboljšano fotografiranje ob šibki svetlobi z BrightCapture tehnologijo
– Idealen za fotografiranje cvetja in detajlov iz razdalje le 1 cm s Super makrom
– Ohranite žive spomine na video posnetkih z zvokom
– TruePic III slikovni procesor za hitrejšo obdelavo in višjo kakovost posnetkov
– Meni v 38-ih jezikih, tudi v slovenskem
– Dioptrijska korekcija
– Notranji pomnilnik ter reža za xD-Picture kartico
– Priložena programska oprema Olympus Master 2.03 s preizkusno različico programskega paketa Muvee ter štiri AA baterije
– Dodatno sta na voljo tele-konverzijski objektiv TCON-017 in adapter CLA-10 za največjo goriščno razdaljo 884 mm (oz. 4420 mm v kombinaciji z digitalnim zoomom)


Prijavi napako v članku