Strojna oprema
21.04.2021 06:34

Deli z drugimi:

Share

Prve slušalke, ki se polnijo s sončno svetlobo!

Številni med nami uživajo ob poslušanju glasbe na prostem. Težava pa nastane, ko slušalk ne polnimo pravočasno. Teh težav pa zagotovo ne bomo imeli s slušalkami Urbanista Los Angeles. Tu namreč gre za prve slušalke na svetu, ki jih ni treba polniti. T3e se namreč polnijo kar s pomočjo sočne svetlobe, kar seveda vključuje tudi druge vire svetlobe, kot na primer svetilka.

Poleg tega so slušalke Urbanista Los Angeles nadvse varčne z električno energijo, Te se namreč samodejno izklopijo, ko jih snamemo z glave. Te so seveda opremljene tudi z aktivnim sistemom za zmanjševanje hrupa iz okolice. S pritiskom na gumb bomo namreč izključili vse zvoke okoli sebe.

Švedsko podjetje Urbanista žal še ni objavilo podrobnih tehničnih podatkov o svojih novih slušalkah. Trenutno je znano le to, da sončne celice proizvaja švedsko podjetje Powerfoyle. Te so dovolj zmogljive, da lahko ena ura izpostavljenosti soncu zadošča za tri ure predvajane glasbe. V oblačnem dnevu pa ena ura polnjenja zadošča za okoli dve uri avtonomije. Maloprodajna cena novosti žal še ni bila razkrita. Upajmo pa, da ta ne bo previsoka.


Prijavi napako v članku