Računalništvo, telefonija
17.07.2016 14:24

Deli z drugimi:

Share

Prva veriga restavracij, ki gostom streže natisnjeno hrano!

Natisnjena hrana je nedvomno prava paša za oči.
Natisnjena hrana je nedvomno prava paša za oči.

Evropski ljubitelji tridimenzionalnih tiskalnikov in dobre hrane bodo kmalu prišli na svoj račun, za to pa bo poskrbela moderna veriga restavracij Food Ink. Nizozemska zamisel o streženju natisnjene hrane bo prvič zaživela v Londonu, premierna predstavitev novosti pa bo potekala od 25. do 27. julija. Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da v novi restavraciji ne bo natisnjena le hrana, ampak tudi vse ostalo, kot na primer pohištvo, razsvetljava, jedilni pribor, skodelice in celo krožniki.

Veriga restavracij Food Ink. bo hrano tiskala s pomočjo tridimenzionalnega tiskalnika byFlow Focus, pri čemer bo uporabljena bogata paleta živil. Med njimi bomo našli testenine, sir, čokolado in druga živila, kar pomeni, da bodo kuharji lahko s tridimenzionalnim tiskalnikom natisnili bogato paleto zanimivih obrokov. Ker so zanimanje za tovrstne restavracije izrazili že mnogi, bo veriga restavracij Food Ink. podobne restavracije kmalu odprla še v Berlinu, New Yorku, Amsterdamu, Dubaju, Singapurju in več drugih velikih mestih po vsem svetu.


Ker gre tu za nadvse zanimivo zamisel verjamemo, da bo ta zagotovo uspela in da bomo v prihodnje zagotovo deležni še več tovrstnih restavracij, kjer bo postrežena hrana natisnjena kar s tiskalnikom. Upajmo, da jo bomo prej ali slej dočakali tudi pri nas, čeprav se to letos po vsej verjetnosti še ne bo zgodilo.


Prijavi napako v članku