Televizorji
16.04.2010 14:42

Deli z drugimi:

Share

Prva tridimenzionalna televizija in računalniške igre podjetja Sony

Tridimenzionalna tehnologija bo počasi postala standard tudi na področju računalniških iger.
Tridimenzionalna tehnologija bo počasi postala standard tudi na področju računalniških iger.

Pri podjetju Sony so tokrat prišli na svoj račun britanski ljubitelji tridimenzionalnih filmskih posnetkov in računalniških iger. Računalniški gigant bo namreč junija v Združenem kraljestvu pričel s prodajo svojega prvega tridimenzionalnega televizorja Bravia HX803. Skupaj z novim televizorjem pa bodo kupci prejeli še štiri tridimenzionalne računalniške igre za priljubljeno igralno konzolo PlayStation 3.

Prvi tridimenzionalni televizor podjetja Sony z diagonalo do 60-palcev oziroma 152-centimetrov podpira izris visokoločljivih slik formata 1080p. Visoko kakovost prikaza slik zagotavlja še 200-Hz frekvenca osveževanja, saj televizorju v eni sekundi uspe izrisati kar 200 sličic. Zelo zanimiva je tudi funkcija 3D Up Conversion, ki običajne dvodimenzionalne slike samodejno pretvori v 3D način. Tridimenzionalni televizor se lahko pobaha še s tehnologijama High Speed Precision, ki zmanjšuje motne med slikami, ki so namenjene levemu oziroma desnemu očesu in LED Boost, ki izboljšuje kontrast slike.

Ob nakupu televizorja Sony Bravia HX803 bodo kupci deležni še štirih tridimenzionalnih računalniških iger za igralno konzolo PlayStation 3, in sicer Wipeout HD, Motorstorm Pacific Rift, Pain in Super Stardust HD. Medtem ko je računalniška igra Wipeout HD povsem funkcionalna, gre pri igri Motorstorm Pacific Rift le za poskusno različico z eno samo progo. Igra Pain bo na voljo s tremi epizodami, Super Stardust HD pa brez dodatka DLC. Za igranje tridimenzionalnih iger na konzoli PlayStation 3 bo potrebno predhodno namestiti novo strojno kodo, ki bo na voljo skupaj s 3D televizorji.

Za nakup prve tridimenzionalne televizije Sony bo britanskim trgovcem potrebno odšteti okoli 2.500 evrov za model s 40-palčno (102-centimetrsko) diagonalo in 4.000 evrov za model s 60-palčno (152-centimetrsko) diagonalo. Mi bomo tovrstne televizorje lahko po vsej verjetnosti kupili šele proti koncu jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Sony televizorji Android televizorji

Prijavi napako v članku