Računalništvo, telefonija
14.12.2007 12:17

Deli z drugimi:

Share

Prva obletnica slovenske spletne multiskupnosti GenSpot.com

Spletna multiskupnost GenSpot.com je edina slovenska multiskupnost, ki uporabniku omogoča izdelavo personalizirane osebne strani na katero lahko naloži video posnetke, fotografije, bloge in zaznamke. Tako omogoča vsa orodja sodobnega bloganja na enem mestu ter združuje bistvene rešitve popularnih projektov, kot so YouTube, MySpace, Flickr, Technorati in FaceBook. V svojem prvem letu obstoja predstavlja edinstven fenomen v slovenskem spletnem prostoru saj s svojo izjemno rastjo obiskanosti in popularnosti presega najboljša pričakovanja razvijalcev.

Obiskovalci jo na mesečni ravni obiščejo več kot 400.000 krat, na dnevni ravni pa pregledajo preko 120.000 spletnih dokumentov. Mesečno spletno mesto doseže približno 240.000 do 250.000 uporabnikov. Razvijalce GenSpot.com veseli predvsem dejstvo, da spletno mesto te rezultate dosega brez investicije v kakršno koli oglaševanje in izključno s pomočjo “WOM” (“word of mouth”), kar je svojevrsten fenomen in dokaz dobrega razvojnega dela.

Genspot.com na področju razvoja spletnih skupnosti nastopa inovativno in uporabnikom omogoča edinstvene storitve, kot so lastni oglasni prostor v okviru svojih objavljenih vsebin (delitev dobička od prodaje oglasnega prostora med avtorje spletne skupnosti), ter zaščito vsebin in označevanja avtorstva z licenco Creative Commons. Prav tako pa preko socialnih spletnih kanalov omogoča formiranje skupnosti v okviru spletne skupnosti s čimer uspešno, tudi večnivojsko in tematsko, združuje interese njenih uporabnikov. GenSpot.com je med drugim tudi največkrat nagrajen spletni projekt v letu 2007 saj je prejel nagrado zlati Netko 2007 in bil izbran med finaliste spletnega natečaja Izidor 2007.

Razvijalci GenSpot.com v decembru 2007 napovedujejo lansiranje produkta GenApi, ki bo omogočil vzpostavitev lastnega spletnega video servisa na katerem koli spletnem portalu brez tehnoloških omejitev in ne glede na uporabljene tehnologije. Storitev bo podpiral server sistem GenSpot.com, ki bo za te portale nudil tehnološki hosting spletne skupnosti, podatke pa bo izmenjaval na podlagi spletnih servisov. Storitev bo na voljo 15.12.2007, ko bo podrobno predstavljena na strani GenSpot.com.

Ob prvi obletnici “garažnega projekta” GenSpot.com napoveduje profesionalizacijo projekta z ustanovitvijo spletne razvojne agencije GenMedia, le ta se bo specializirala za razvoj spletnih gradnikov in končnih produktov na področju socialnih skupnosti ter svetovanja na področju novih strategij v oglaševanju. Potreba po ustanovitvi takšne agencije se kaže predvsem v spremenjenem obnašanju potrošnikov, ki vedno več časa preživijo na internetu in pomankanju učinkovitih oglaševalskih orodji za doseganje potrošnikov. Tako primarna usmeritev ne bo medijsko udejstvovanje, temveč razvoj produktov interneta 2.0.

Agencija bo ponudila tudi že predpripravljene produkte po sistemu “white label”, ki bodo omogočili takojšen začetek specializiranih spletnih skupnosti. Ustanovitelja novo nastajajoče agencije Jan Macarol in Dominik Gruškovnjak pravita, da “Cilj agencije ni upravljanje z mediji, temveč raziskovanje novih načinov in razsežnosti nove dobe interneta”! Prav zaradi te usmeritve GenSpot.com išče upravljalca po sistemu franšiznega partnerstva tako za slovensko, kot tudi tuja tržišča. Pri tem pa poudarjajo, da je ta poteza v dobro vseh 20.000 uporabnikov portala, saj bodo z njo dosegli možnost hitrejšega in bolj učinkovitega razvoja, prav tako pa se bo kakovost podpore uporabnikom močno izboljšala.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več