Telefoni
03.10.2013 09:32

Deli z drugimi:

Share

Prva fotografija prodajne različice Googlovega mobilnika Nexus 5

Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 naj bi bil izjemno priročen za upravljanje in prijeten na dotik.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 naj bi bil izjemno priročen za upravljanje in prijeten na dotik.

Na forum spletne strani MacRumors je zašla prva fotografija prodajne različice težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona Google Nexus 5, za katero avtor trdi, da je pristna. Zadnja stranica mobilnika naj bi bila izdelana iz enakega materiala kot hrbtna stran tabličnega računalnika Nexus 7, zobljeni robovi pa naj bi olajševali njegovo uporabo. Zaslon naj bi bil zgolj »povprečen« in naj ne bi dosegal odličnosti prikazovalnikov slik vrhunskih mobilnikov, kot je na primer Samsung Galaxy Note 3.

Čeprav avtor fotografije prodajne različice pametnega mobilnega telefona Google Nexus 5 ni razkril strojne opreme novosti, nedavno razkritje zanesenjakov spletne strani Myce nakazuje, da bo ta opremljen z zaslonom ki bo po diagonali meril okoli 5-palcev (12,7-centimetrov) ter bo slike izrisoval z ločljivostjo 1.920 x x1.080 slikovnih točk in gostoto 443 točk na palec. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še 4-jedrni procesor Snapdragon 800, podporo za hitra mobilna omrežja 4G/LTE, brezžično povezavo Bluetooth 4.0, digitalni fotoaparat ločljivosti 10 milijonov točk, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in grafično kartico Adreno 330.

Pametni mobilni telefon Nexus 5 bo skupaj z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.4 KitKat po vsej verjetnosti predstavljen 15. oktobra v okviru Googlove lastne konference. Prvi kupci onkraj luže naj bi novost prejeli najkasneje do konca oktobra.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku