Življenjski slog
17.06.2024 21:56
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Proslavite gol kar s … kosilnico, ki pleše z vami

Pri Husqvarni so se odločili, da bodo 150.000 robotskih kosilnic spremenili v plešoče nogometne navijače. In to kar pri vas doma.
Foto: Husqvarna
Foto: Husqvarna

Ko vaša ekipa doseže zmagoviti gol, boste vedeli, da je čas za praznovanje. Gol, ki vas popelje v polfinale, gol, ki si ga boste zapomnili vse življenje. Ta občutek postane še močnejši, če vas obkrožajo družina, prijatelji in oboževalci. Zato so se v Husqvarni podali na razvojno pot, da bi ustvarili 150.000 novih nogometnih navdušencev po vsej Evropi. Vsi so pripravljeni, da praznujejo skupaj z vami, na vašem vrtu. 

Funkcionalnost je v vaši aplikaciji Automower® Connect na voljo od 14. junija. Tam lahko izberete ekipo, za katero želite navijati. Ko izbrana ekipa doseže gol, vaša robotska kosilnica Husqvarna Automower® proslavlja z zmagovalnim plesom, navdahnjenim z enim od najprepoznavnejših praznovanj. Imena plesov so 180, Tornado, in (seveda) Robot. Če želite pozneje zamenjati ekipo, za katero boste navijali, lahko tudi to opravite v aplikaciji Automower® Connect.

Kako lahko vrtne kosilnice plešejo v realnem času? Ko si pri nogometu nasproti stojita najboljši ekipi, je vsak trenutek odločilen. Zato so se v Husqvarni že v začetku zavedli, da mora to tudi ta nova funkcionalnost odražati v realnem času. To omogoča neprekinjena povezava kosilnice Automower® z oblakom. Skozi slednjega vsaki robotski kosilnici pošiljajo podatke o pravkar doseženih zadetkih prek programskega vmesnika API. Ta kosilnico v trenutku obvesti o doseženem golu in hkrati kosilnicam omogoča, da zaslon uporabijo za prikaz rezultata. Z najsodobnejšo povezljivostjo so uspeli latenco spustiti na približno enako raven kot pri namenskih napravah za pretakanje.

Proslavljanja, s katerimi robotske kosilnice obeležujejo zadetke, so bila razvita tako, da bi vključevala najbolj znana proslavljanja preteklih let. Ta so bila nato spremenjena v robotske gibe na podlagi strokovnih informacij o načinih, na katere lahko robot posnema človeško gibanje. Ples poleg tega poteka še ob spremljavi utripanja luči in zvokih fanfar.

Ali to zmore moja kosilnica? Kakšne so zahteve?

  • Posodobitev je na voljo za naslednje modele robotskih kosilnic Husqvarna Automower®: Husqvarna Automower® 450X NERA, Husqvarna Automower® 430X NERA, Husqvarna Automower® 310E NERA, Husqvarna Automower® 410XE NERA, Husqvarna Automower® 320 NERA, Automower® 405X in Husqvarna Automower® 415X.
  • Imeti morate najnovejšo različico aplikacije Automower® Connect, ki je na voljo za prenos prek trgovin Google Play in App Store.
  • V aplikaciji Automower® Connect se prepričajte, da ste namestili najnovejšo razpoložljivo različico vdelane programske opreme.

Nastavitev zmagovalnega plesa

V aplikaciji Automower® Connect izberite možnost “Zmagovalni ples” in za začetek programiranja kosilnice izberite svojo najljubšo ekipo. Kosilnica bo tako zaplesala ob vsakem doseženem zadetku vaše ekipe med tekmo.

Ko je ekipa izbrana, ples preizkusite s pritiskom gumba “Zapleši zdaj”. Kosilnice naključno opravijo enega od treh zmagovalnih plesov.Razširi


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Husqvarna.
Vas zanima več iz te teme?
Husqvarna robotske kosilnice


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več