Telefoni
25.05.2009 09:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Projekt Millennium Villages

Revščine ni nikoli premalo.
Revščine ni nikoli premalo.

Ericsson,vodilni ponudnik telekomunikacijskih rešitev, ter Zain, vodilni mobilni operater na Bližnjem vzhodu in v Afriki, sta sklenila partnerstvo z namenom, da bi 5000 prebivalcem nigerijskega podeželja omogočila mobilne telekomunikacijske storitve in jih tako rešila iz krempljev revščine.

Svetovno znane organizacije, kot so The Earth Institute z univerze Columbia, organizacija Millennium Promise in Razvojni program Združenih narodov (UNDP), ki vodijo projekt Millennium Villages, se z vpeljavo komunikacijskih storitev borijo proti revščini na podeželskem območju Nigerije, da bi tudi najrevnejšim delom države pomagale doseči Razvojne cilje novega tisočletja Združenih narodov.

Vpeljava mobilne tehnologije je del projekta Millennium Villages, pobude namenjene posameznim skupnostim, ki naj bi pomagala tudi prebivalcem Pampaide na lokalnem območju Ikara v nigerijski zvezni državi Kaduna. Projekt naj bi pripomogel k razvoju kmetijstva, na katerem temelji gospodarstvo regije, in tako omilil revščino. Dodatne koristi projekta vključujejo tudi boljšo zdravstveno oskrbo, izobrazbo in infrastrukturo v okviru Razvojnih ciljev novega tisočletja, ki naj bi jih dosegli do leta 2015.

Cilj projekta Millennium Villages je zagotoviti storitve mobilnih telekomunikacij in interneta za več kot pol milijona prebivalcem v izbranih vaseh desetih držav na območju podsaharske Afrike ter tako premostiti digitalni razkorak in odpraviti osamitev, ki zavira razvoj afriškega podeželja.

Zain in Ericsson sta v tej vasi vpeljala omrežje druge in tretje generacije. Ericssonovi fiksni brezžični terminali bodo povečali pokritost z mobilnim signalom in zagotovili povezljivost v šolah, zdravstvenih ustanovah ter kioskih z informacijskimi in telekomunikacijskimi storitvami. Poleg tega bodo pri Zainu uvedli tudi brezplačno telefonsko številko in številke za klice v sili, s katerimi bodo izboljšali dostop do zdravstvene oskrbe in storitev nujne medicinske pomoči ter bolnike povezali z dežurnim medicinskim osebjem. Zdravstveni delavci v skupnosti pa bodo dobili mobilne telefone, ki jih je priskrbel Sony-Ericsson.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku