Telefoni
28.10.2011 15:14
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Programska napaka igralcu podarila 300 milijard evrov

Tehnologiji ne gre vedno slepo zaupati!
Tehnologiji ne gre vedno slepo zaupati!

Čeprav je tehnologija v zadnjih nekaj letih močno napredovala, ji še vedno ne gre slepo zaupati. To je na lastni koži spoznal nek državljan iz Luksemburga, ki je bil trdno prepričan, da je na državni loteriji zadel kar 300 milijard evrov. Na njegovo nesrečo je tu šlo le za napako v loterijskem programu, ki je bil pripravljen za mobilne naprave iPhone in Android. Možakar je v resnici prejel le 3,70 evra.

Vse se je pričelo v trenutku, ko je možakar preko mobilnega telefona preveril starejši loterijski listek luksemburške državne loterije EuroMillions. Aplikacija mu je na zaslonu prikazala, da je prejel kar 300 milijard evrov. Ko je možakar poklical na državno loterijo so mu odgovorni potrdili, da je prikazan znesek zagotovo pravilen. Ko jim je poslal še posnetek zaslona, kjer je bil prikazan znesek 300.647.710.723 evrov, je državna loterija iz spleta nemudoma umaknila storitev za preverjanje dobitkov.

Luksemburška državna loterija EuroMillions je takoj za tem v spletni aplikaciji odkrila programskega hrošča, ki je napačno prikazoval tako decimalke kot pike. Ker programski hrošč še ni bil odpravljen, je aplikacija trenutno še vedno nedosegljiva. V reševanje težave je luksemburška državna loterija EuroMillions vključila celo Apple. Možakar pa se bo žal moral sprijazniti s tem, da ne bo dobil izplačanih 300 milijard evrov. Dobitek je namreč pravno veljaven in zavezujoč šele, ko ga potrdijo v »fizičnih« prodajnih centrih.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku