Računalništvo, telefonija
01.03.2016 16:36

Deli z drugimi:

Share

Profesionalne LED luči, ki so dovolj dobre tudi za James Bonda

Rotolight profesionalne LED luči
Rotolight profesionalne LED luči

ROTOLIGT je inovativni proizvajalec LED luči, ki korenito spreminjajo delo fotografov in videografov. Najprej naj za tiste, ki ne poznate podjetja Rotolight povemo, da je to angleško podjetje s sedežem v znamenitih londonskih Pinewood Studios.

Rotolight je pri LED lučeh zelo inovativen in njihove pisarne krasijo mnoge nagrade za odličnost njihovih izdelkov. Nam je všeč, da so njihovi izdelki atraktivni tudi za oko, kar je danes v poplavi cenenih LED luči kar redkost. O kvaliteti in njihovih proizvodih pa bomo govorili v nadaljevanju.

ROTOLIGT ANOVA

Rotolight ima tri linije LED luči. Paradni konj je vsekakor luč Anova in je namenjena profesionalnim video in filmskim produkcijam ter fotografom. Naj navedemo nekaj podatkov: 3500 Wattov (ekvivalent za tungsten žarnico) ob 96% manjši porabi el. energije, kot standardna luč z žarnico, “totaly flicker free”, Bi-Colour, kar pomeni da lahko nastavimo temperaturo barvne svetlobe.

Rotolight Anovo lahko kontroliramo preko DMX ali vgrajenega WiFI-ja s pametnim telefonom ali tablico. Za tiste, ki si želijo le kvalitetne LED luč naj navedemo, da je indeks CRI > 95 in index Skin tone > 98.

Kot zanimivost naj povemo, da so te luči velikokrat uporabili, kot scenski element saj tudi oblikovno izgledajo zelo dobro. Z njimi zagotovo ustvarite profesionalen videz produkcije. Cena osnovne luči je nekaj pod 2.000€, kar je za tako kvaliteto luči in toliko vgrajene tehnologije, kar sprejemljivo.

ROTOLIGT NEO
Za vse tiste, ki bi si morda želeli kaj cenejšega a še vedno vrhunskega je ROTOLIGHT pripravil linijo NEO. Ta linija je namenjena tako fotografom, kot video ustvarjalcem. Lahko jo uporabite na fotoaparatu ali samostojno na stojalu. Deluje na baterije ali elektriko, kar jo naredi zelo uporabno in prenosljivo.

Nastavite lahko tudi barvno temperaturo in jakost svetlobe. Za povrh pa ima vgrajene tudi pametne funkcije, kot so: simulacija ognja, televizije, nevihte s strelami, policijsko luč, itd. Index CRI > CRI:95+, Skin Tone > 99, TLCI > 91.

LED luč Rotolight NEO je odlična rešitev, ki jo imate lahko vseskozi pri roki, osnovna cena je cca. 350€.

ROTOLIGT RL48
Najmanjša luč a dovolj dobra, da so jo uporabili pri snemanju filma o Jamesu Bondu – Skyfall. Luč je namenjena, da jo imate pri sebi vseskozi, uporabna za portretiranje, macro ali intervjuje, ENG… Deluje na baterije, CRI>91, Flicker Free, soft difuzna luč z klasičnim “Ring-Light” efektom brez “Red Eye”. Lahko jo postavite direktno na shotgun mikrofon ali “Hot Shoe” podstavek na fotoaparatu. Vsestransko uporabna luč Rotolight RL48, ki lahko sveti v še tako ekstremnih situacijah je na voljo od cca. 120€.

Zaključek
Serija ANOVA je namenjena naprednejšim produkcijam z večjim proračunom a z izjemnim razmerjem med ceno in kakovostjo, saj za tako močno in kvalitetno luč ne rabimo posebnih priklopov in agregatov. Luči so lahke in se ne grejejo, da ne govorimo o številnih funkcijah, ki si ji pred leti še zamisliti nismo mogli.


Luči NEO in RL48 pa so namenjene vsakomur, ki se ukvarja s snemanjem, tako imetnikom DSLR fotoaparatov, kot tistim s “full frame” kamerami. Vse funkcije, ki so vgrajene zelo olajšajo delo, prav tako pa so luči lahke in uporabne kadarkoli in kjerkoli.

Preverite tudi ostalo ponudbo LED luči za video in foto profesionalce v spletni trgovini VideoExpert.eu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Slak d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Slak d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

VideoExpert.eu - trgovina s profesionalno video opremo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Slak d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku