Procesorji
15.09.2011 12:21

Deli z drugimi:

Share

Procesorji Intel z vgrajenim protivirusnim programom

Z Intelovimi procesorji bomo varnejši!
Z Intelovimi procesorji bomo varnejši!

Številni ponudniki protivirusnih rešitev v zadnjih nekaj letih beležijo močno povečano aktivnost škodljivih programskih kod. Med njimi so zdaleč najnevarnejša Rootkit orodja. Tu gre za izjemno škodljive programske kode, ki nepridipravom omogočajo prikrito izvajanje sovražnih aktivnosti. Z njihovo pomočjo lahko namreč namestijo vohunske programe, izmaknejo zaupne podatke in podobno.

Ker običajni protivirusni programi niso kos Rootkit orodjem, so se inženirji podjetja Intel domislili nadvse zanimive rešitve. Skupaj s kolegi iz podjetja McAfee so razvili tehnologijo DeepSafe, ki prinaša povsem nov nivo zaščite pred škodljivimi programskimi kodami. Ta namreč deluje pod operacijskim sistemom in lahko razkrije tudi tiste škodljive programske kode, ki še niso bile razkrite.

Napredna varnostna rešitev DeepSafe bo »vgrajena« v jedra izbranih Intelovih procesorjev i3, i5 in i7. Ta bo za obrambo pred škodljivimi programskimi kodami koristila vitualizacijsko tehnologijo VT. Ključno vlogo pri tem bo imel tudi sistem za »nadzor obnašanja«. Ta bo namreč lahko prepoznal škodljive programske kode, ki še niso bile razkrite s strani ponudnikov protivirusnih rešitev. Varnostna tehnologija DeepSAFE bodo kot del poslovnih rešitev podjetja McAfee na voljo še letos. O ceni varnostne rešitve je seveda še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku