Triki in nasveti
26.02.2013 12:15
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Priročen stranski meni za hiter dostop do aplikacij na mobilnih napravah Android

Program Swapps je izjemno priročen in večopravilni stranski meni, ki zagotavlja hiter in enostaven dostop do aplikacij tako na pametnih mobilnikih kot tablicah Android. Ta se od sorodnih aplikacij razlikuje predvsem po tem, da je izjemno enostaven za uporabo, ni grafično »prezahteven« in lahko sami določamo, do katerih aplikacij bomo dostopali preko bližnjic.
Priljubljene aplikacije nam bodo s programom Swapps vedno na dosegu prsta!
Priljubljene aplikacije nam bodo s programom Swapps vedno na dosegu prsta!

Ker je večina aplikacij na spletnem portalu Google Play brezplačnih, jih uporabniki nameščajo kot za stavo. Zaradi velikega števila mobilnih aplikacij pa se lahko kaj hitro zgodi, da želeno aplikacijo iščemo celo po nekaj minut. Če imate tudi vi na vaši mobilni napravi Android nameščenih na stotine aplikacij, vam priporočamo, da namestite še program Swapps. Tu gre namreč za izjemno priročen in večopravilni stranski meni, ki zagotavlja hiter in enostaven dostop do aplikacij tako na pametnih mobilnih telefonih kot tabličnih računalnikih Android.

Uporabna mobilna aplikacije Swapps je brezplačno na voljo za prenos na portalu Google Play, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/nyBSQ, za ta namen pa lahko uporabite tudi priročno QR kodo. Aplikacija Swapps se od sorodnih razlikuje predvsem po tem, da je izjemno enostavna za uporabo, ni grafično »prezahtevna« in lahko sami določamo, do katerih aplikacij bomo dostopali preko bližnjic.

Ko bomo aplikacijo Swapps namestili na svojo mobilno napravo Android, se nam bo samodejno odprla kontrolna plošča, preko katere si jo bomo lahko povsem prilagodili našim zahtevam in potrebam. Priročno mobilno aplikacijo na namizju naprave pa »prikličemo« tako, da prst položimo na skrajno levo stran zaslona in ga povlečemo proti desni. V levem okvirčku se nam bodo takoj prikazale tako aplikacije, ki smo jih pred kratkim uporabljali, kot vse aplikacije, ki so nameščene na pametnem mobilniku oziroma tablici Android.

Pri aplikaciji Swapps si lahko v stranski meni »naložimo« še do tri aplikacije, ki jih najpogosteje uporabljamo. Za to zadošča, da v stranskem menijo kliknemo na gumb »Add App«, v seznamu poiščemo želeno aplikacijo in jo izberemo. Če pa aplikacije ne potrebujemo več, jo kliknemo s prstom, malo počakamo in v novem meniju izberemo možnost »Clear Started App Spot«.

Če pa boste pri namestitvi ali uporabi mobilne aplikacije Swapps za mobilne naprave Android naleteli na nepričakovane težave, se lahko po pomoč in nasvete kadarkoli zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku