Računalništvo, telefonija
04.07.2016 06:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravite se na mobilni telefon, ki lahko nadomesti osebni računalnik

Pametni mobilni telefon NuAns NEO lahko v celoti nadomesti osebni računalnik.
Pametni mobilni telefon NuAns NEO lahko v celoti nadomesti osebni računalnik.

Podjetje NuAns se je pred časom izkazalo z inovativnim pametnim mobilnim telefonom NEO, saj ta lahko brez težav nadomesti tablični računalnik in celo osebni računalnik. Nameščeni mobilni operacijski sistem Windows 10 je namreč opremljen z napredno možnostjo Continuum, ki grafični vmesnik pretvori v namizno različico, pri čemer upošteva dejansko velikost zaslona. Preobrazba se zgodi samodejno takoj, ko z mobilno napravo povežemo računalniško tipkovnico in miško, glavni pridobitvi pa sta meni Start in opravilna vrstica.

Medtem ko je bilo pametni mobilni telefon NaAns NEO doslej mogoče kupiti le na Japonskem, kmalu po vsej verjetnosti ne bo več tako, saj je podjetje denar za začetek prodajne novosti na globalni ravni že začelo zbirati preko spletnega portala Kickstarter (bit.ly/NuAns-NEO-RN). Za dosego cilja bo moralo podjetje zbrati kar preračunanih 650 tisoč evrov zagonskega kapitala, pri čemer je za nacejeno različico pametnega mobilnega telefona treba odšteti preračunanih 225 evrov. Čeprav zanimanja za novost vsaj za zdaj še ni prav veliko, se to utegne spremeniti v naslednjih nekaj dnevih.

Čeprav oblika pametnega mobilnega telefona NuAns NEO ni ravno med najlepšimi na trgu, se mobilni telefon po zmogljivosti lahko kosa tudi z najzmogljivejšimi iz sveta Androida. Ta je namreč opremjen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 720p, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in osemjedrnim procesorjem Snapdragon 617 frekvence 1,5 gigahercev.


Prijavi napako v članku