Telefoni
01.12.2015 10:56
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Samsungu skrajni ukrepi

Samsung Galaxy S7 naj bi se le kosal z novima Applovima mobilnika iPhone 6S!
Samsung Galaxy S7 naj bi se le kosal z novima Applovima mobilnika iPhone 6S!

Samsungu ne gre očitati, da ne poizkuša izboljšati poslovanja na trgu pametnih telefonov vendar pa vsi poizkusi v zadnjih dveh letih niso prinesli korenitejših premikov na bolje. In to kljub dejstvu, da so pri Samungu za oglaševanje, kot delež celotnih prihodkov, zapravili več kot katerokoli drugo podjetje v zgodovini. V letu 2013 je delež sredstev za oglaševanje znašal kar 5,4 odsototka celotnih Samsungovih prihodkov. Pri Samsungu so tako investirali več kot 13 milijard EUR. Za primerjavo so pri Applu v leti 2013 v oglaševanje investirali zgolj 0,6 odstotka svojih prihodkov oziroma 940 milijonov EUR. Pri Microsoftu so od Samsunga, z 2,4 milijardama EUR, prav tako precej oddaljeni.

Vendar pa kot kaže aktualna novica, so pripraviljeni na ostrejše ukrepe. Iz podjetja so sporočili, da se iz mesta vodje divizije za pametne telefone poslavlja J.K. Shin. Odgovoren za razvoj samsungove divizije Mobile Consumer Products, je svojo funkcijo nastopil leta 2012. To pomeni, da se je padanje tržnega deleža, prihodkov in dobičkov pri prodaji pametnih telefonom odvijalo pod njegovim vodstvom. Shin je tudi odgovoren za napačno oceno povpraševanja po novem Galaxy S6 Edge, saj je podjetje ob začetku prodaje proizvedlo premalo ukrivljenih stekel in s tem utrpelo škodo pri končni prodaji. Shin je po drugi strani precenil povpraševanje po klasičnem Galaxy S6.

J.K Shin sprva ostaja pri Samsungu in bo tudi obdržal svoj naziv Co-CEO podjetja. Nasledil ga bo D.J. Koh, ki je do sedaj bil odgovoren za razvoj samsungovega lastnega mobilnega operacijskega sistema Tizen in storitve za mobilno plačevanje Samsung Pay. Oba projekta v tem trenutku še nista na točki, ko bi ju bilo možno opisati kot uspešna vendar pa so do sedaj doseženi mejniki več kot spodbudni. Kakšna bo prihodnost samsungove mobilne divizije bo tako pokazal čas. Delo novega vodstva pa bo najverjetneje pokazalo rezultate šele od druge polovice leta 2016 naprej.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku