Telefoni
14.12.2016 20:37
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon začel dostavljati pakete z droni

Dostava paketov 30 minut po naročilu naj bi kmalu postala resničnost!
Dostava paketov 30 minut po naročilu naj bi kmalu postala resničnost!

Izjemna novost je na voljo v Veliki Britaniji, prvim strankam pa so droni že dostavili pakete. Od trenutka, ko je stranka oddala naročilo na spletni strani, in do trenutka dostave naročenega blaga je minilo zgolj 13 minut.

Dostavljanje z droni je v tem trenutku še v začetni fazi in je na voljo zgolj ozkemu krogu uporabnikov, ki živijo v neposredni bližini Amazonovega skladišča. Razlog, zakaj so se za test odločili v Veliki Britaniji in ne v ZDA, je zakonodaja. Velika Britanija namreč omogoča upravljanje dronov tudi, ko se več ne nahajajo v neposrednem vidnem polju uporabnika. To v ZDA za zdaj ni možno in predstavlja resno oviro pri uporabi dronov kot načina dostave paketov. Droni, ki jih Amazon uporablja za dostavo, so veliko manjši od prvih prototipov, s katerimi se je dostava z droni napovedala. Za zdaj lahko prevažajo zgolj manjše pakete, omejene na približno 2,5 kilograma teže. Droni se med letom lahko tudi samodejno izogibajo oviram in tako skrbijo, da ne pride do nesreč.

Zanimivo pri tem je pristajanje na dvorišču strank. Te morajo zato v kratkem obdobju na mesto pristanka postaviti QR kodo. Tako se dronu sporoči primerno mesto za pristanek in posledično prevzem dostavljenega blaga. Prva dostava se je izvedla 7. decembra in po uspešnem testnem obdobju lahko pričakujemo hitrejše širjenje načina dostave. Za uporabnike je prednost očitna, saj lahko naročeno in plačano blago dobijo hitreje kot trenutno. Za Amazon se uporaba dronov prav tako splača, saj so stroški dostave nižji.Prijavi napako v članku