Računalništvo, telefonija
02.07.2016 06:40

Deli z drugimi:

Share

Preverite, kakšno ime je Google dodelil Androidu N!

Mobilni operacijski sistem Android Nougat navdušuje v vseh pogledih!
Mobilni operacijski sistem Android Nougat navdušuje v vseh pogledih!

Podjetje Google je na majevski tehnološki konferenci Google I/O najavil razpoložljivost prve poskusne različice najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android N. Pri podjetju Google so prepričani, da bodo uporabniki mobilnih naprav novost takoj vzljubili, ko bo na voljo, saj je opremljena z vsemi možnostmi, ki so jih uporabniki pogrešali pri njeni predhodnici. Poleg tega so se pri podjetju Google končno odločiti, da novemu operacijskemu sistemu dodelijo ime. Android N je tako uradno postal Android Nougat, ki tako, kot je že dalj časa v navadi, predstavlja ime sladice.

Pri podjetju Google seveda računajo na to, da bo mobilni operacijski sistem Android Nougat bolje sprejet v primerjavi z njegovim predhodnikom. Ena največjih novosti pa je nedvomno privzeta podpora za navidezno resničnost. Mobilni operacijski sistem Android Nougat je opremljen tudi s povsem prenovljenim sistemom za večopravilnost, saj se bodo aplikacije v ozadju v primeru neuporabe samodejno zaprle. Novost bo zagotovo razveselila tudi ljubitelje računalniških iger, saj bo omogočala precej bolj tekoče izrisovanje tridimenzionalnih vsebin. Novost prinaša izboljšave tudi na področju nameščanja mobilnih aplikacij, saj se bodo te namestile kar 75 odstotkov hitreje in bodo na pomnilniku pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika porabile kar polovico manj prostora.

Mobilni operacijski sistem Android Nougat ima torej vse možnosti za uspeh. To bo seveda držalo le, če se bodo proizvajalci mobilnih naprav zanj dejansko odloči. Pri tem seveda imamo v mislih predvsem pripravo nadgradnje za novejše pametne mobilne telefone, ki so že v prodaji.


Prijavi napako v članku