Fotoaparati in kamere
29.06.2009 14:41
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prerojena dvoživka

Voda, umazanija in mraz mu ne moreta do živega!
Voda, umazanija in mraz mu ne moreta do živega!

V kolikor še nimamo digitalnega fotoaparata ali se mu obstoječemu življenjska doba počasi bliža koncu in bomo počitnice preživeli ob morju, potem bo najbolje, da si omislimo nakup novega izdelka podjetja Pentax. Na garancijskem listu digitalnega fotoaparata Optio W80 namreč ni zapisano, da se ga ne sme polivati z vodo, saj je naprava neprodušno zaprta ter odporna na tekočine in druge škodljive snovi, kot so prah, pesek in podobno.

Novinec, ki je pisan na kožo družinskim fotografom, ljubiteljem vodnih športov ter adrenalinskim navdušencem, omogoča zajem kakovostnih fotografij do ločljivosti 12 milijonov točk v vodi do globine 5 metrov. Z novim širokokotnim objektivom in petkratno optično povečavo zajem panorame ne bo noben problem, prav tako tudi ne slikanje arhitekture ali skupinskih posnetkov. Odlična zatesnjenost fotoaparata omogoča nemoteno uporabo tudi v zelo hladnem vremenu (do -10 stopinj Celzija).

Uporabniki, ki niso vešči fotografskih nastavitev, bodo navdušeni nad edinstveno Pentax Auto Picture funkcijo, ki samodejno prepozna kompozicijo in izbere eno od sedmih možnosti: standard, pokrajina, portret, nočni posnetek, cvetje, šport ali nočni portret. V digitalnem fotoaparatu Optio W80 je vgrajen tudi sistem samodejnega prepoznavanja obrazov, ki razloči do 32 obrazov v kompoziciji v pičle 0,03 sekunde.

Vsestransko uporabni in na zunanje dejavnike odporni digitalni fotoaparat Optio W80 podjetja Pentax je na voljo v treh barvah, in sicer srebrni, modri in rdeči. Maloprodajna cena novinca onkraj luže znaša slabih tristo ameriških dolarjev. Na evropske prodajne police naj bi aparat prispel kmalu.


Prijavi napako v članku