Prenosni računalniki
25.11.2022 07:40
Posodobljeno 6 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik HP 15 z Intel i7 procesorjem za množice

Prenosnik HP 15 ponuja veliko za svojo ceno. Vgrajena je obilica priključkov in klasičen 15,6 LED LCD monitor. Licenčni Microsoft Windows 11 in Intel i7 procesor ter 1 TB HDD lepo zaokrožijo celoto. Lahko bi ga poimenovali kar prenosnik za množice.

Zakaj smo omenjen prenosnik proizvajalca HP, ki je trenutno že nekaj časa najbolj prodajana blagovna znamka med prenosniki v Ameriki in druga najbolj prodajana blagovna znamka, takoj za Lenovo, v Evropi poimenovali prenosnik za množice?

  • Zato ker je z vgrajenim zaslonom diagonale 15,6 palca oziroma 39,6 cm opremljen z zaslonom takšne diagonale, ki je najbolj priljubljena.
  • Zato ker so med množicami še vedno najbolj priljubljeni procesorji Intel in omenjen prenosnik z vgrajenim procesorjem Intel i7 11. generacije bo gotovo zelo priljubljen.
  • Zato ker je cena 649 € z DDV takšna, ki bo množice pritegnila. Jasno je, da prenosnik z Intel i7 in licenčnim Microsoft Windows 11 za tako ceno ponuja več od večine konkurence.
  • Zato ker je po analizah med različnimi barvami za prenosne računalnike siva oziroma srebrna bolj priljubljena kot črna, modra, bela ali rdeča. Črna je pretemna in izgleda preresno, bela se prehitro umaže, rdeča in modra pa preveč izstopata.

Kaj še lahko drugega napišemo o zanimivem prenosniku HP 15, ki bo več kot dovolj zmogljiv za pisarno, šolsko delo in gledanje filmov? Posebnost, ki jo pogrešamo pri marsikaterem drugem sistemu je vhod RJ45 oziroma mrežni vhod na levi strani prenosnika. Omenjen vhod je odlična zadeva, če imate v pisarni počasen WLAN router in se veliko raje na mrežo priklopite preko klasičnega LAN kabla. Ja, prenosnik HP 15 ima klasičen LAN vhod in ima tudi brezžično povezljivost, kot sta WLAN in Bluetooth. Na levi strani imamo potem poleg LAN vhoda še HDMI izhod, preko katerega lahko sliko prenosnika povežemo na zunanji računalniški ali televizijski zaslon, na katerem slika normalno dela tudi na ločljivosti 4K, saj je v prenosnik vgrajena zmogljiva Intel Iris Xe grafika, ki brez težav prenese 4K ločljivost na 60 Hz. In na levi strani imamo še USB-C vhod za bolj moderne naprave.

Kaj pa se dogaja na desni strani prenosnika? Čisto zgoraj pod zaslonom je priključek za polnjenje, v katero povežemo polnilec za prenosnik HP 15, sledita 2 klasična USB vhoda in potem bolj spodaj pri robu najdemo še čitalec pametnih kartic. Glede priključkov smo torej dobro opremljeni, kdor pa želi še več priključkov in še boljšo povezljivost, pa bo moral poseči po zunanji docking postaji ali izbrati kak drug model prenosnega računalnika.

Zvočniki pri prenosniku HP 15 so srednje glasni, ne hreščijo, niso pa presežek kakovosti. Slika na zaslonu je srednje kakovosti in barvna globina in kontrasti nista čisto nič nad povprečjem. Vidi se, da gre za računalnik srednjega razreda. Kdor bo želel igrati najnovejše igre ali profesionalno oblikovati grafiko, ter je občutljiv na barvno kalibracijo zaslona, si bo pri www.NOTESNIKI.si, ki je uvozilo izbrane HP prenosnike v Slovenijo, izbral kak drug model. Za večino, ki pa ni preveč zahtevna, pa je prenosni računalnik HP 15 več kot odličen nakup.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki HP računalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več