Prenosni računalniki
02.02.2010 09:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosni računalnik Toshiba Satellite E205 z brezžičnim prenosom slike gre za med

Le kdo bi se branil takega prenosnega računalnika!?
Le kdo bi se branil takega prenosnega računalnika!?

Ameriška trgovinska veriga Best Buy prodaja prenosne računalnike Toshiba Satellite E205 kot vroče žemljice. To nas pravzaprav niti ne bi smelo presenečati, saj je prenosnik kot prvi nasploh opremljen z Intelovo tehnologijo WiDi (Wireless Display), ki omogoča hitro in enostavno brezžično povezavo prenosnika s televizorjem HDTV. Slabih tisoč ameriških dolarjev oziroma 720 evrov vreden prenosni računalnik Toshiba Satellite E205 v celoti odpravlja nadležno kablovje, saj prenos slike poteka preko brezžičnega vmesnika Wi-Fi (802.11n), na televizor pa je fizično priključen poseben sprejemnik.

S pomočjo Intelove tehnologije WiDi lahko sliko namizja na prenosnem računalniku v trenutku preslikamo na visokoločljivi televizor ter preko njega deskamo po svetovnem spletu, predvajamo videoposnetke na spletnem portalu YouTube ali Hulu in opravljamo videokonference preko priljubljene storitve Skype. Nova Intelova tehnologija seveda omogoča brezžičen prenos slik tudi na zaslone osebnih računalnikov in projektorje.

Tudi preostala strojna oprema prenosnega računalnika Toshiba Satellite E205 ni od muh, saj obsega še Intelov procesor Core i5-430M, trdi disk s 320 gigabajti prostora in zaslon s 35,6-centimetrsko diagonalo. Mi lahko ob tem le upamo, da bo zanimivi prenosnik računalniškega giganta kmalu naprodaj tudi pri nas in to po »normalni« maloprodajni ceni.

Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Prijavi napako v članku